Deprem bölgesindeki beş ilde eğitime ara

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 4:12 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 9:35 pm

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te depremlerin yıl dönümü nedeniyle yarın eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. 6 Şubat depremlerinde ağır yıkım yaşayan Hatay, Adıyaman, Malatya Kahramanmaraş ve Gaziantep’te 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde eğitim ve öğretime bir günlük ara verildi.

Kahramanmaraş Valiliği, taziye ve mezarlık ziyaretleri, anma törenlerinden kaynaklı trafik yoğunluğu nedeniyle eğitim ve öğretime 6 şubatta bir gün ara verildiğini duyurdu. Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Asrın felaketinin yıl dönümü nedeniyle ilimiz genelinde 6 Şubat 2024 Salı günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” ifadesi yer aldı.

Adıyaman Valiliği’nin açıklamasında da, “Depremlerin yıldönümü dolayısıyla ilimizde düzenlenecek anma programı, vatandaşlarımız tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısıyla yoğunluk oluşabileceği değerlendirildiğinden ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat 2024 Salı Günü bir gün eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personellerimize de her türlü kolaylık sağlanacaktır” denildi.

GAZİANTEP’ VALİLİĞİ DE AÇIKLADI

Valilikten yapılan açıklamada, depremlerin yıl dönümü nedeniyle eğitime ara verildiği belirtildi.

“11 ilimizi etkileyen ve asrın felaketi olarak kabul edilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle il genelinde 06 Şubat 2024 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.”

MALATYA’DA DA BİR GÜN ARA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümü dolayısı ile ilimizde düzenlenecek anma programı, vatandaşlarımız tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısı ile yoğunluk oluşabileceği değerlendirildiğinden, ilimiz genelinde tüm resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde 1 gün ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

hatay

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle Hatay’da eğitime 1 günlük ara verildi.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Hatay tepkisi: Tıbbın konusu psikolojik olarak incelenmeli

 

Kaynak: TELE1