Deprem bölgesinde bulunan Canan Kaftancıoğlu, doktorların feryadını aktardı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2023 Pazar 10:42 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar 10:42 pm

Doktor kimliğiyle deprem bölgesinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, deprem bölgesinde bulunan doktorların tükenme noktasına geldiğini söyledi.

TELE1 ekranlarında Gazeteci Ceyda Karan’ın sunduğu ve Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin gündemi yorumladığı “Dünya Halleri” isimli programa canlı bağlantıyla bağlanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, deprem bölgesindeki doktorların çok zor durumda olduğunu dile getirdi.

“BAŞHEKİME DÖNÜŞÜM OLDU DOKTORLARA YENİ GÖREVLENDİRME”

Doktor kimliğiyle deprem bölgesinde bulunan Canan Kaftancıoğlu, TELE1 Muhabiri Hazal Güven’e yaptığı açıklamalarda deprem bölgesindeki doktorların tükenmek üzere olduklarını gözlemlediğini aktarırken bölgedeki doktorlardan bir devlet hastanesinin başhekiminin dönüşüm yapılarak dinlendirildiğini fakat doktorların çalıştırılmaya devam ettirildiği hatta geçici bir görevlendirmeyle başka bir yerde görevlendirildiklerini öğrendiğini ifade etti.

“HEKİM ARKADAŞLARIMIZ TÜKENMİŞ DURUMDALAR”

Canan Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“Buradaki hekim arkadaşlarımız şu anda tükenmiş durumdalar. Burada birçok gönüllü hekim var. Bunları merkezi bir şekilde koordine edelim ve hekim arkadaşlarımız bulunduğu alanlarda dinlensinler diye. Biraz önce konuştuğum bir devlet hastanesinde deprem günü nöbetçi olan arkadaşımız deprem gününden şu saate kadar çalışıyorlar, çalıştırılıyorlar. Eşi kanser hastası, ailesi göçük altından çıkmış Mersin’e göndermiş. Biraz önce konuştuğumuz doktor arkadaşımız ‘bizi beş gündür çalıştırıyorlar, bize hiçbir takviye gelmedi ve bizim başhekimimize dönüşüm oldu. Onlar değişiyorlar ve biz hala çalıştırılıyoruz ve bizi şu anda geçici bir görevlendirmeyle başka bir yerde görevlendirdiler diyor”

Deprem bölgesindeki doktorlar hakkında genelge