Deprem bölgesindeki doktorlar hakkında genelge

Yayın tarihi: 11 Şubat 2023 Cumartesi 10:16 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi 10:50 pm

TTB, dün Sağlık Bakanlığı’na deprem bölgesindeki depremzede doktorların idari izinli sayılmasını talep eden bir yazı gönderdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremzede yakını olan doktorların idari izinli sayılması için genelge hazırlandığını söyledi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremden etkilenen bölgelerdeki depremzede doktorların idari izinli sayılması talep edildi. Dün Sağlık Bakanlığı’na konuyla ilgili bir talep yazısı gönderdiğini açıklayan Türk Tabipleri Birliği(TTB), deprem bölgesinde gönüllü doktorların ve sağlık çalışanlarının 3-4 günlük dönüşümlü şekilde çalıştırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı imzalı yazıda, “Sadece birinci derece yakınları değil, sağlık çalışanlarının kendileri bizatihi depremzededir. Bölgede bulunan tüm sağlık çalışanlarının depremzede kabul edilmesi ve idari izin hakkı olduğu göz önüne alınarak izin işlemlerinin tamamlanması talebimizi tekraren bilgilerinize sunarız” ifadelerine yer verildi.

FAHRETTİN KOCA: DEPREMZEDE YAKINI OLAN DOKTORLAR İZİNLİ SAYILACAK

Hatay Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi’nde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesindeki doktorlardan yalnızca depremzede yakınları olan doktorların idari izinli sayılması için genelge hazırlandığını söyledi.

Fahrettin Koca, “Afet bölgesinde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarımızdan depremzede yakınları bulunanların idari izinli sayılabileceğine dair genelge hazırlandı ve bölgedeki il yöneticilerimiz talimatlandırıldı” dedi.

Koca ayrıca, deprem bölgesinde acil müdahale gerektiren hasta sayısının azaldığını söyleyerek, “Başta doktorlarımız olmak üzere çok sayıda sağlık gönüllümüz bölgeye gelmek için müracaat etmiş bulunmaktadır. Ancak az önce de söylediğim gibi, acil müdahale gerektiren hasta sayımız azalmıştır. Bütün iyi niyetiyle bakanlığımız organizasyonundan bağımsız olarak, kendi imkanları ile kontrolsüz bir şekilde bölgeye intikal ederek hizmet vermek isteyen meslektaşlarımızın çabalarının zayi olması ihtimal dahilindedir” ifadelerini kullandı.

Deprem faciasında 9 doktor daha hayatını kaybetti