Demirören’e CNN’den kötü haber!

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 1:44 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 1:44 pm

Demirören grubu bünyesindeki CNN Türk için CNN’den bir heyetin ABD’den incelemeye geleceği uzun zamandır gündemdeydi. Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. CNN Genel Başkan Yardımcısı Ken Jautz, “Eğer, kanalın yeni sahiplerinin gazetecilik politikasını tehlikeye atacağına inandığımız herhangi bir durumunu tespit edersek, kanalın lisansını iptal edeceğiz” dedi.

Yabancı yayın kuruluşu Newsweek’te yer alan habere göre, CNN Genel Başkan Yardımcısı Ken Jautz, CNN Türk hakkında inceleme başlattı. Jautz’ın açıklamasına göre, inceleme sonucunda CNN’in yayın politikasını ihlal eden bir durumla karşılaşılırsa kanalın lisansı iptal edilecek. Buna göre inceleme için ise Türkiye’ye bir ekip gönderildi.

Jautz açıklamasında, “Eğer, kanalın yeni sahiplerinin gazetecilik politikasını tehlikeye atacağına inandığımız herhangi bir durumunu tespit edersek, kanalın lisansını iptal edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca, CNN Türk’ün ırkçı ve iktidar yanlısı progpaganda içerikli haberler yaptığı yönünde bir değerlendirme yapılırken, kanalın 2018’de ‘hükümete yakın holdinge zorla satışının’ ardından daha da yoğunlaşarak kötüye gittiği yorumu yapıldı.

Demirören Grubu ve 5 şirket, doları 18 TL’den satıp 10.30 TL’den aldı iddiası