DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan’dan Başak Demirtaş açıklaması

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 3:47 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 3:50 pm

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Başak Demirtaş‘ın İBB adaylığıyla ilgili “Birkaç gün sonra MYK toplantımız var, orada bunları değerlendireceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM’de grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakırhan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığı ile ilgili soru üzerine “Aday başvurularımız her yerde devam ediyor. Birkaç gün sonra MYK toplantımız var. Orada bunları değerlendireceğiz” dedi.

CHP ile yapılan görüşmeler ile ilgili soruya ise Bakırhan “Bu konuda kamuoyuna bilgi verdik. Tekrar tekrar aynı şeyleri söylemek, sanırım ihtiyaç yok” ifadelerini kullandı.

Bakırhan, bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen İsveç’in NATO’ya katılım protokolü ile ilgili soruya da “Biz en önemli ve en büyük güvenliğin barışla sağlanacağına inanan bir siyasi partiyiz. Bu konuda da öyle düşünüyoruz” yanıtını verdi.

‘Başak Demirtaş’ın İBB adaylığı çıkışı DEM Parti’ye de sürpriz oldu’

DEM Parti’den ‘Başak Demirtaş’ ve ‘ittifak’ açıklaması!

Cem Toker’in Başak Demirtaş paylaşımı tepki çekti

Kaynak: TELE1