Dekan, hayvanları hedef aldı: Senaryo hep aynı, ağaç köpek…

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 9:43 am - Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı 9:43 am

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Özer Şenödeyici, üniversitenin Hayvan Hakları Kulübü’nü hedef aldı. Dekan, sosyal medyadan “Senaryo aynı. Ağaç, köpek… Alçakları ifşa edeceğim” paylaşımında bulundu.

Çorum’da bulunan Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Şenödeyici, üniversitenin Hayvan Hakları Kulübü’nü hedef aldı. Instagram ve Facebook hesabından paylaşım yapan Şenödeyici, bir yorumunda kulüp üyelerini işaret etti. “Senaryo hep aynı. Ağaç, köpek… Bu alçakları ifşa etmeye devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.

Şenödeyici, kişisel Instagram hesabından üniversitenin resmi kulübünü hedef göstererek “Kulüpten ayrılın” çağrısında bulundu. Şenödeyici’nin çağrısı şu şekilde:

“Üniversitemizin adını kullanan bu hesap yalan haberler paylaşmaktadır. Üye iseniz ayrılmanız ve hayvan hakları adı altında ideolojik söylemlere alet olmamanız rica olunur. Sahiplerine ben ulaşamadım, siz ulaşırsanız kendilerini ikaz ediniz.”

Ancak kulübe üye öğrenciler ise Fen Edebiyat Fakültesi ve Şenödeyici’nin Instagram hesabından engellendiklerini bu nedenle dekanla iletişime geçemediklerini dile getirdi. Öğrenciler, üniversitenin rektörlüğüne bir mail atarak, “Tüm fakültelerde besleme faaliyetlerimiz sorunsuz gerçekleşirken Fen Edebiyat Fakültesinde karşılaştığımız tablo bizleri son derece üzmüştür” dedi.

Şenödeyici’nin paylaşımlarının ekran görüntülerini de rektörlüğe ileten öğrenciler, kulüp olarak birçok sosyal faaliyete imza attıklarını kaydetti. Öğrenciler birçok faaliyette bulundukları ve kulübün ‘resmi’ bir kulüp olduğunu hatırlattı.

dekan-in-hedefinde-hayvan-haklari-var-931125-1.

İstanbul Barosu’ndan Hayvan Hakları Yasası’na tepki

Hayvan hakları yasası nerede? Bir köpek daha elektrik direğine asılarak katledildi