Davutoğlu’nun sözleri üzerine Sedat Peker’den açıklama

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 12:37 am - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 12:40 am

Suç örgütü lideri Sedat Peker, 8. videosunda SADAT’ın “Sedat Peker yardım konvoyu” üzerinden Suriye’ye, cihatçı El Nusra’ya silah, araç, mühimmat ve ekipman yolladığını öne sürmüştü.

Davutoğlu’nun, “MİT TIR’ları olduğunda ben başbakan değildim. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla MİT TIR’larının alakası yok” açıklamasını yapmasının ardından Peker’den yanıt geldi.

Peker şunları söyledi:

“Sayın Davutoğlu’nun söylediği çok doğru. Videoda da söylediğim gibi, benim üzerimden giden silahlar SADAT tarafından organize edildi. Genelkurmayın ve MİT’in bu organizasyonda bir dahilliği yoktur.”

Sedat Peker’in iddiaları, Tuğrul Türkeş’in yıllar önce MİT tırları ile ilgili söylediklerini akıllara getirdi

DAVUTOĞLU NE DEDİ?

“Öyle bir Davutoğlu dönemi çiziliyor ki, son 18 yılı ben yönetmiş gibiyim. İstenildiği zaman ben hiç yokmuşum gibi. Bu olaylar olduğunda ben başbakan değilim, MİT TIR’ları olduğunda. Dışişleri Bakanıyım o zaman. Sedat Peker’in iddialarıyla MİT TIR’larının alakası yoktur. Bu operasyon 19 Ocak 2014’te oldu. Sedat Peker o zaman cezaevindeydi. O silahları nasıl gönderdi oraya? 10 Mart 2014’te çıktı cezaevinden. Benim Dışişleri Bakanlığım görevinde MİT ve Genelkurmay bana bağlı değil. Ama çok iyi koordinasyon içindeydik. Zikrettiği işadamı Hz. Mevlana’ya hakaret eden sözleriyle ilgili herkes tutumumu bilir. Devlet görevi yürütürken, devlet kurumları dışında hiçbir militer, paramiliter, çıkarcı, organize suç örgütü, mafya lideri ile görüşmem ve irtibatım yoktur.

Davutoğlu’ndan gündem olacak Soylu, Albayrak ve Binali Yıldırım iddiası: Madem Pandora’nın kutusu açıldı

Ben Dışişleri Bakanıyım, Erdoğan Başbakan. İçinde bulunduğum hükümeti satmam. SADAT denilen yapının hiçbir rolü yoktu. Sedat Peker’in anlattığı ilişkiler ağı sonradır. Bir zihniyet devlet güç ilişkileri örgütüdür. O gücü elde eden kendisini devlet yerine koyar diye bir görüş vardır. Benim devlet anlayışım tam bunun karşısındadır. Devlet milletin örgütlenmiş kurumudur, şahsi manevisidir. Bugün Bahçeli devlet adamı olarak konuşuyor. O gün MİT TIR’larına en ağır ithamı yapıyordu. Başbakan iken de ne Sedat Peker ne SADAT’ın benimle hiçbir görüşmesi olmamıştır. Hiç kimse kendisinden menkul görev üstlenmemiştir. Türkiye’de cuntalar olmuştur. Benim başbakanlık yaptığım dönemde FETÖ gibi yapılar, Erdoğan’ın başbakanlık yaptığı dönemde olmuş ve yanlış iş yapmış olabilir. Başbakanlık döneminde ise ikili otorite vardı. Benim başbakanlık otoritesi kullanarak verdiğim talimatlar ve bazen aynı kişilere sayın Cumhurbaşkanının verdiği talimatlar. Kendisine sorarsanız cevap vermek durumundadır.”