Davutoğlu’na AKP dönemini soran genç: Engellendiniz ama geç fark ettiniz

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 10:30 am - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 10:56 am

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir genç arasında yaşanan diyalog dikkat çekti. İktidara geldiklerinde yapacaklarını açıklayan Davutoğlu’na “Daha önce Dışişleri Bakanlığı yaptınız. Yapmak isteseniz o zaman da yapardınız” diyen gence Davutoğlu “Engellendik” dedi. Genç ise “Engellendiniz ama biraz geç fark ettiniz” şeklinde yanıt verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün Kocaeli’ye giderek basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bu sırada gençlerin de sorularını yanıtlayan Davutoğlu’na “Daha önce Başbakanlık yaptınız. O zaman yapmadığınız… Şimdi neleri yapacaksınız?” sorusu yöneltildi.

Davutoğlu ise “O zaman engellendik. Bir güce ulaşırsınız, o güçte idealleriniz vardır. Ama hangi makama gelirseniz gelin bütün idealleri hayata geçiremezsiniz. Mesela az önce söylediğim Avrupa Birliği’ne vizesiz girişi bütün Türk vatandaşlarına tanıyacaktım. Onun için siyasi ahlak yasası çıkarmamız gerekiyordu. Maalesef engellendik. Vize serbestliği gerçekleşemedi. Şimdi gerçekleştireceğiz. Hiç merak etme. Yarım bıraktığımız işleri tamamlayacağız.” diye yanıt verdi.

‘GEÇ FARKETTİNİZ’

Bunun üzerine tekrar söz alan genç  “Vize için eskiden Dışişleri Bakanlığı yapmıştınız. Yapabilseniz yapardınız yani” dedi. Davutoğlu’nun tekrar “Engellendik” yanıtını vermesi üzerine genç bu kez de “Engellendiniz ama geç fark ettiniz” ifadelerini kullandı.

AKP dönemi sorulunca Davutoğlu sinirlerine hakim olamadı

 

 

Davutoğlu’ndan ‘Gültekin Uysal’dan özür bekliyor musunuz?’ sorusuna yanıt