Davutoğlu’ndan ‘Gültekin Uysal’dan özür bekliyor musunuz?’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 7:01 am - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 7:01 am

Ahmet Davutoğlu, “Gültekin Uysal‘dan özür bekliyor musunuz?” sorusuna “Kendi aramızda bu meseleyi konuşuruz” yanıtını verdi.

Kocaeli’de gazetecilerle bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın “Cumhurbaşkanlığı adayı için üç ölçüt sıraladığı” tweet’ine ilişkin “Masada gerçekten bir çatlak var mı, Gültekin Bey’den bir özür bekliyor musunuz?” sorusu soruldu.

Davutoğlu soru üzerine şunları söyledi: “Sayın Gültekin Uysal altılı masanın oluşumuna katkıda bulunmuş ve hep beraber yaptığımız istişarelerde olumlu katkılarını hep gördüğümüz bir arkadaşımız. Altılı masanın eşit ortaklarından biri. Dolayısıyla onunla basın önünde herhangi bir tartışmaya girmek istemem, herhangi bir polemik olsun da istemem. Yarın kendisi bizi ziyaret edecek, 24 Nisan’da da onun misafiri olacağız. O zaman yüz yüze, dostane bir şekilde, samimi ve açık yürekli bir şekilde burada kastedilen gerçi kendisi kamuoyuna da açıklama yaptı bizi kastetmediği yönünde. Bu konuda kendi aramızda bu meseleyi konuşuruz.”

Gültekin Uysal adaylık kriterlerine açıklık getirdi

‘BU DİL TÜRKİYE’DE SOSYAL BARIŞI BOZAR’

Bir gazetecinin mülteciler ve dış politikayla ilgili sorusu üzerine, “Bizim süratle bir göç bakanlığı kurmamız ve göç olgusuyla tamamıyla objektif şartlarda ve herhangi bir önyargı olmaksızın profesyonelce, iyi bir kamu yönetimi anlayışıyla ilgilenmemiz lazım. Yoksa mültecilerle vatandaşlarımızı karşı karşıya getirecek dil kullanmak Türkiye’de sosyal barışı bozar” diyen Davutoğlu şunları kaydetti:

“Hepimiz bunu sükûnetle en kısa zamanda geri dönüşlerini sağlayacak şekilde Suriye’de barışa öncülük etmek zorundayız. Barışa öncülük ederken de her türlü çabayı göstermek durumundayız. Benim dış politikada temel ilkem komşularla sıfır sorun ilkesidir ve komşularla sıfır sorun ilkesini iktidara geldiğimizde adım adım hayata geçireceğiz.”

Ali Babacan’ı ziyaret eden Gültekin Uysal’dan ‘altılı masa’ yanıtı