Davutoğlu: Erdoğan MHP ittifakı için ‘Büyük balık küçük balığı yutar Ahmet Bey’ dedi

Yayın tarihi: 24 Nisan 2023 Pazartesi 10:11 am - Güncelleme: 24 Nisan 2023 Pazartesi 12:55 pm

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan ile yaptığı bir görüşmeyi yıllar sonra anlattı. Davutoğlu, “Ben 2018’de Sayın Erdoğan’a ‘MHP ile ittifak yapmayın, siyasetin doğasını bozacaksınız, AK Parti’nin de MHP’nin de doğasını bozacaksınız’ dedim. Erdoğan bana ‘Büyük balık küçük balığı yutar Ahmet Bey’ dedi. Ne oldu AK Parti MHP’lileşti.” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV’deki Açık ve Net programında Kübra Par’ın moderatörlüğünde, gazeteciler Nihal Bengisu Karaca ve Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

“SEÇİM YASASINI DEĞİŞTİRDİLER”

Ahmet Davutoğlu’nun Cumhur İttifakı’na ilişkin açıklamaları dikkat çekti:

“Ben 2018’de Sayın Erdoğan’a ‘MHP ile ittifak yapmayın, siyasetin doğasını bozacaksınız, AK Parti’nin de MHP’nin de doğasını bozacaksınız’ dedim. Erdoğan bana ‘Büyük balık küçük balığı yutar Ahmet Bey’ dedi. Ne oldu AK Parti MHP’lileşti. MHP, AK Parti’nin yolsuzluklarını örten bir parti haline geldi. Ne MHP, MHP oldu. Ne AK Parti AK Partiliğini korudu. Sonunda ne oldu MHP kitlesi İYİ Parti’ye doğru seyretmeye başladı. AK Parti’nin bazı kitleleri de MHP’ye geçerek bir denge kuruldu. Bahçeli ve Erdoğan’ın hesabı hep şuydu; ‘Bunlar bir araya gelip karşımıza ittifak kuramaz’. Altılı Masa’ya düşmanlıkları ondan. İthamları ondan. Beklemedikleri şekilde biz masayı kurunca oyun düzeni bozuldu. Onlar Mart’ta seçim yasasını değiştirdiler.”

Davutoğlu: 15 Mayıs sabahı Bahçeli, Erdoğan’ı ortada bırakacak