Davutoğlu: AK Partili, MHP’li kardeşlerim sizler zirvede bir ekonomi hissediyor musunuz?

Yayın tarihi: 26 Eylül 2020 Cumartesi 3:15 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2020 Cumartesi 3:15 pm

Partisinin Adıyaman 1’nci Olağan Kongresi’nde konuşan Ahmet Davutoğlu, ” ‘Faizi düşüreceğiz’ diye yola çıkanlar, ha bire faiz artırıp duruyorlar” diyerek, “Kıymetli AK Partili, MHP’li kardeşlerim sizler zirvede bir ekonomi hissediyor musunuz?” sorusunu sordu.

Adıyaman 1’nci Olağan Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidarı bu kez faiz üzerinden eleştirdi, “‘Faizi düşüreceğiz’ diye yola çıkanlar, ha bire faiz artırıp duruyorlar. Şimdi de bütün dünyada sıfırlanmışken bizde faizler çiftleştirilmiş hale geldi” dedi.

“Sayın Erdoğan bırakın krizi, ekonomimizin şahlandığını söylüyor” diyen Davutoğlu, “Allah aşkına, sizler şaha kalkmış bir ekonomiyi hissediyor musunuz? Kıymetli AK Partili, MHP’li kardeşlerim sizler zirvede bir ekonomi hissediyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’ndan faiz arttırımı; uzmanlar kararı nasıl yorumladı?

Davutoğlu’ndan açıklamalarından satır başları:

” Milletin dünyasında işsizlik var, zamlar var, pahalılık var, haksızlıklar var, emeğin yok sayılması var. İktidar dünyasında zam ve pahalılık yok. Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. İsraf ve lüks içinde ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Milletin dünyasında ekmek derdi var, adalet derdi var. İktidarın dünyasında hak arama, adalet gözetme derdi yok. Onlar ne derse adalet de hukuk da o oluyor.”

“MİLLET AİLESİNİN KARNINI NASIL DOYURACAĞININ DERDİNDE”

“İktidarla vatandaşın birleştiği tek yer kaldı kardeşlerim. İktidar da ailesinin derdine düşmüş durumda vatandaş da. İktidardakiler ailelerini nasıl daha zengin ederim derdinde, millet ailesinin karnını nasıl doyuracağının derdinde.”