‘Darbeci’ Sisi ‘kardeş’ oldu, Soylu ve Çavuşoğlu paylaşımlarını silmeyi unuttu

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 4:13 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 4:29 pm

Mısır’da 2013 yılında gerçekleştirilen askeri darbe sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘darbeci, ‘zalim’ ve ‘katil’ olarak nitelendirdiği Sisi, geçen yılların ardından yine Erdoğan tarafından ‘kardeş’ ilan edildi. Darbe sonrası Sisi’ye tepki gösteren AKP’li Mevlit Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu’nun paylaşımları ise hala duruyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Şubat’ta Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi ile görüştü. Erdoğan, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında Sisi’den ‘kardeşim’ diye bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“Değerli kardeşimi, konsey toplantımızı gerçekleştirme üzere ilk fırsatta Ankara’ya beklediğimi söyledim. Bu ziyarette inanıyorum ki ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktası olacaktır.”

ÇAVUŞOĞLU VE SOYLU ‘SİSİ’ PAYLAŞIMLARINI UNUTTU

Erdoğan’ın Sisi çıkışıyla birlikte eski Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun 2013 yılında attığı tweetler yeniden gündem oldu.

CHP’yi ’Sisi’ye koşmak’la itham eden Çavuşoğlu’nun 2013 yılındaki paylaşımında, “Turkiye’de darbelerin destekçisi, Esed’in yakin dostu CHP’nin simdi de Mısır’da Sisi ve darbecilere koşmasına şaşırmıyoruz” ifadesi yer alırken Süleyman Soylu ise şunları söylüyor:

“Sisi beyaz görünümlü kanlı darbesine devam ediyor Batı ayakta gladyatör oyununu izliyor katledilenlere itidal tavsiye ediyor. Cici Batı…”

‘Katil’ dediği Sisi’yi kardeşi ilan eden Erdoğan: Israrlı davetiyle görüştük

Kaynak: TELE1