Cumhur’da kırılma! Yeniden Refah Partisi 81 ilde aday çıkaracak

Yayın tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma 2:31 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma 2:31 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerdeki ittifak ortağı Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlere ‘81 il, 973 ilçe ve 394 beldede’ parti logosuyla ve kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı.

Yerel seçimler yaklaşırken Yeniden Refah Partisi (YRP) seçimde izleyecekleri yol haritasını açıkladı.

YRP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, bugün genel merkezde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Zor, konuşmasında şunları söyledi:

‘81 İL, 973 İLÇE, 394 BELDEDE KENDİ ADAYLARIYLA SEÇİME GİRECEKTİR’

“Bütün teşkilatımız, bu an itibarıyla seçime hazırdır. Büyükşehirler başta olmak üzere 81 il, 973 ilçe ve 394 beldede Yeniden Refah Partimiz kendi logosu ve kendi adaylarıyla seçime girecektir. Bugün itibarıyla illerimize mahalli idareler seçim işleri ile ilgili genelgemizi gönderiyoruz. Üyelerimizin yarıdan fazlasının genç olduğundan dolayı, 30 yaş altı gençlerimizden aday adaylığı başvurusu için özel katkı payı alınmayacaktır. Yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlarımızdan aday adaylığı için özel katkı payı alınmayacaktır. Deprem ve sel mağdurlarından aday adaylığı için özel katkı payı alınmayacaktır. Şehit ve gazi yakını ve gazilerimizden aday adaylığı başvurusu için özel katkı payı alınmayacaktır.”

YRP’li Doğan Aydal’dan Cumhur İttifakı yorumu: Herhangi bir topluluk içinde değiliz