Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’dan ‘darbe’ sözüne açıklamaya muhtaç açıklama

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 10:58 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 11:02 am

İktidar değişimini ‘Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe‘ sayam Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum sözlerine açıklık getirmeye çalıştı. Uçum’un yeni açıklaması da tepki çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs seçimlerini “darbe girişimi” olarak yorumlamasının yankıları sürerken benzer bir açıklama da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan geldi. Uçum, iktidar değişirse bunun bir darbe olacağını iddia ederek, “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur. Bu başarılabilir mi ayrı konu” ifadelerini kullandı.

Uçum tepki çeken açıklamasına sosyal medyadan açıklık getirmeye çalıştı, sözlerinin ‘olası bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirme’ olduğunu öne sürdü. Uçum açıklamasında “Bu ülkede kimlerin darbeci olduğu, kimlerin seçmeni özne değil nesne gördüğü, kimlerin kendi halkına yabancı olduğu, kimlerin batı güç odaklarından ve küresel emperyalizmden medet umduğu ayan beyan ortadadır” ifadeleriyle de muhalefeti hedef aldı.

Soylu’dan sonra Erdoğan’ın başdanışmanı Uçum da iktidar değişikliğinin ‘darbe’ olacağını söyledi!

‘ÇIĞIRTKANLIK’

Uçum’un yeni açıklaması şöyle:

“Siyasal sistemin işleyişinde seçmen iradesini belirleyici kabul eden, demokratik meşruiyetin esasını seçmen iradesinde gören, tez siyaseti yerine talep siyasetine üstünlük tanıyan, her türlü seçkinci siyaset anlayışını mahkum eden bir dünya görüşüne sahip olanlar hakkında “seçmeni darbecilikle suçluyorlar” diye çığırtkanlık yapmak işe yaramaz, inandırıcı olmaz, hakikate uymaz.

‘KİMLERİN DARBECİ OLDUĞU ORTADA’

Bu ülkede kimlerin darbeci olduğu, kimlerin seçmeni özne değil nesne gördüğü, kimlerin kendi halkına yabancı olduğu, kimlerin batı güç odaklarından ve küresel emperyalizmden medet umduğu ayan beyan ortadadır. Gerçekleşmesi pek muhtemel olmayan bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirmeyi, demagoji yaparak ideolojik bir saldırganlığa dönüştürme çabası beyhudedir. Çarpıtma siyasetiyle, yalan siyasetiyle, asılsız isnat siyasetiyle hiç bir yere varamazsınız, bunu yakın zamanda bir kez daha anlayacaksınız.”

Anketlerde eriyen AKP ne yapacağını şaşırdı! Soylu seçimler için ‘siyasi darbe girişimi’ dedi

Uçum’un bu açıklaması da tepki çekti. O tepkilerden bazıları şöyle: