Anketlerde eriyen AKP ne yapacağını şaşırdı! Soylu seçimler için ‘siyasi darbe girişimi’ dedi

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 8:22 am - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 9:25 am

Seçimi kaybedeceğini anlayan Cumhur İttifakı ne yapacağını şaşırdı. İstifa etmeden AKP adayı olan bakanlar peş peşe açıklamalar ile muhalefeti ve yurttaşları hedef almaya devam ediyor.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Bakanları aday yapan AKP iktidarı, bölgelerdeki bütün devlet imkanlarını Cumhur İttifakı lehine kullanıyor. Valilerin bile açıkça destek verdiği Cumhur İttifakı, adaletsiz yarışa rağmen son anketlerde umduğunu bulamadı.

Mitinglere de az katılım olunca Bakanlar yurttaşları hedef almaya başladı. AKP’nin milletvekili adayı ve istifa etmeyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçimlerin şampanya içenler ile alnı secdeye değenler arasında geçeceğini söyledi. Son Başbakan ve Ekrem İmamoğlu karşısında İBB seçimlerini kaybeden Binali Yıldırım ise işgalci sözleri ile hedef aldı.

Son açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu, el yükselterek 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe girişimi olarak değerlendirdi.

Soylu’nun paylaşımı şöyle: “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir… Fatih’te İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nda dostlarla hasbihâl eyledik”

Kılıçdaroğlu’ndan Bekir Bozdağ’a: Hiç bir kutsalları yok sadece reklam!