Cübbeli Ahmet’ten Yeni Akit’e ‘iç savaş’ yanıtı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar 1:49 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2022 Pazar 1:49 pm

Cübbeli Ahmet‘ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet’i eleştirerek yaptığı ‘iç savaş‘ uyarısı üzerinden kendisini eleştiren Yeni Akit’e yanıt verdi.

‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Kuveytli Vahhabi ‘şeyh’i Osman El Hamis’in camide vaaz vermesi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaptığı ‘iç savaş’ uyarısının yankıları sürüyor.

Ünlü “Diyânet bu işin kontrolünü kaybetmiş durumdadır. Diyânet’i uyarıyoruz. hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer câmiilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz selefîliğe vehhabîliğe hizmet edip iç savaşı körüklemiş olacaksınız” demişti.

Sakarya Müftüsü Hasan Bahşiş Ünlü’nün eleştirilerine yanıt vererek Osman El Hamis’in kendi davetlileri olmadığını ve bir Arap derneğinin davetlisini olduğunu açıklamış, “Namaz kıldırmadı sadece 15 dakikalık kısa bir konuşma yaptı. Vehhabilik propagandası falan yapılmadı. Türkiye’nin aleyhinde en ufak bir söz söylenmedi” demişti.

Merdan Yanardağ’dan Ali Erbaş’a: Tarih önünde uyarıyorum!

‘CÜBBELİ’DEN 2 YIL SONRA AYNI TERANE’

Yeni Akit gazetesi ise Ünlü’nün bu uyarısını ‘Yakışmıyor hocam size bu! Cübbeli’den 2 sene sonra aynı terane’ başlığıyla eleştirdi ve “Türkiye’de birileri sürekli mezhep savaşı çıkarmaya çalışırken, kamuoyunca etkisi olan Ahmet Hoca’nın teyitsiz bilgilerle sürekli mezhep tartışmalarını kaşıması ve, “Silahlanma, iç savaş” gibi söylemlerde bulunması tepkilere neden oluyor” ifadelerini kullanıldı.

Cübbeli Ahmet’ten Diyanet’e yeni uyarı: Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline

‘HOCA DOĞRU SÖYLÜYORMUŞ’ DEMENİN BİR MANASI KALMAYACAK’

Cübbeli Ahmet, Yeni Akit’in bu haberine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi ve özetle şöyle dedi:

“Akit Gazetesi’nin sahiplerinin çok iyi niyetli insanlar olduklarını yakinen bilmekteyim fakat bizim gibi saf Müslümanların maalesef kandırılma gibi bir sorunumuz var, dolayısıyla artık saflığa pay kalmamıştır, zira dediklerimizin hepsi maalesef doğru çıkmıştır. Bir iç savaş çıktıktan sonra: “Hoca doğru söylüyormuş” demenin bir manası kalmayacaktır. Akit Gazetesi’nin sahiplerinin de sarıklarını(!) önlerine koyup “bizi hangi konuda kim yanlış yönlendiriyor” diye düşünmelerinin zamanı çoktan gelip geçmiştir.”

Sakarya Müftüsü’nden ‘Osman el Hamis’ açıklaması

Cübbeli Ahmet’ten Diyanet’e tepki! ‘Kontrolü kaybettiniz. İç savaşı körükleyeceksiniz’