Merdan Yanardağ’dan Ali Erbaş’a: Tarih önünde uyarıyorum!

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 9:02 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 9:04 pm

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden, ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Diyanet’e “İç savaşı körüklüyorsunuz” uyarısı yaptı. Ünlü’nün uyarısını değerlendiren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a çağrıda bulunarak “Tarih önünde sorumlu olacaksınız. En azından Cübbeli Ahmet Hoca kadar sağ duyulu olun” dedi.

Kuveytli Vahhabi ‘şeyhi’ Osman El Hamis, haziranda Sakarya’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı bir camide namaz kıldırıp, vaaz vermişti. Diyanet’i konuyla ilgili uyaran Ünlü, iç savaş çıkabileceği uyarısında bulunarak Diyanet’e çağrı yapmıştı. ”Diyanet’i, vehhabileri konuşturmama husussunda uyarıyorum. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklardır. Diyanet bu işin kontrolünü kaybetmiş durumdadır. Diyanet’i uyarıyoruz.” diyen Cübbeli Ahmet’in sözlerini, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ değerlendirdi.

“Cübbeli Ahmet Hoca’nın uyarısının son derece yerinde ve doğru olduğunu düşünüyorum” diyen Yanardağ, şunları söyledi:

“Düşünebiliyor musunuz, Diyanet’i Cübbeli Ahmet Hoca bile eleştiriyor. O vehhabi imamları getirip vaaz verdiriyorsunuz, camilerde konuşma yapmalarına imkan sağlıyorsunuz diyor. 2500 yıl önce Müslümanlar nasıl yaşıyorsa öyle yaşanılmasını öneren, güncellemeyi ve yorumu reddeden, halkın mutlak bir biçimde şeriatla yönetilmesini savunan fanatik bir akımdır bunlar. Cübbeli Ahmet Hoca bile onlardan ürküyor düşünün.

Cübbeli Ahmet Hoca bizi yakından izliyor. Arada bir beni ihbar ediyor RTÜK’e.

Suriye’de iki milyon insanın ölümüne yol açan bu zihniyettir. Cübbeli Ahmet Hoca gibi; tarikatlar içinde giyimleriyle tutucu olduğunu düşündüğümüz cemaat bile, kız çocuklarının okula gönderilmesinin günah olacağını düşünen cemaat bile vehhabi şeyhlerin, imamların adını vererek bunları aşırı buluyor. Türkiye’de iç savaş çıkaracağını söylüyor. Diyanet’ten daha sağ duyulu davranıyor, düşünebiliyor musunuz?

ALİ ERBAŞ’I UYARIYORUM

Ali Erbaş’ı uyarıyorum burada tarih önünde. Tarih önünde sorumlu olacaksınız. En azından Cübbeli Ahmet Hoca kadar sağduyulu olun.”

Cübbeli Ahmet’ten Diyanet’e tepki! ‘Kontrolü kaybettiniz. İç savaşı körükleyeceksiniz’