Cübbeli Ahmet’ten Diyanet’e yeni uyarı: Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2022 Cuma 2:40 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 2:40 pm

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca‘ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Vahhabiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’na yeni uyarılarda bulundu. 

İsmailağa cemaatine bağlı olan ve ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Vahabi inancına mensup kişilerin bazı camilerde vaaz verdiklerine dair haberler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik eleştirilerini sürdürüyor.

Hafta başında Osman El Hamis’in Sakarya’da Tozlu Camii’nde verdiği vaaza sosyal medya hesabından tepki gösteren Ünlü, ‘Haftanın Sohbeti’ videosunda da Diyanet’i eleştirdi.

“Uyuyor musunuz?” diyen Ünlü “Diyanet ile ilgili sorunları hep dillendiriyorum şimdi daha büyük bir sorun meydana geldi. O da nedir? Osman El Hamis’i Sakarya Müftüsü davet etmiş. Tozlu Camiinde konuşturmuş. Onun üzerine baya olaylar yaşandı. Ondan sonra bu Sultangazi taraflarında Mahmut Hasanat diye bir adam Filistinli… Nasıl cemaat izdiham ediyor… Kocaman camiler, biz şu an konuşamayız yasaklıyız ama bütün Müslümanlara, hepimize ‘gavur’ diyen bu adamlar camiilerde cemaat toplamışlar, izdiham. Müftülüğü arıyor arkadaş, ‘İmam izinde’ diyorlar. Bu kadar cemaat nerede toplandı? Uyuyor musunuz? Yol vermişler bu abilere” ifadelerini kullandı.

Vahabilerin ‘takiye’ yaptığını söyleyen Ünlü, “Şu an bunlar takiye yapıyor, hükümeti methediyor, Tayyip Erdoğan’ı methediyor, Türk bayrağı paylaşıyor. Bu dalaverelere inanmayın. Biz bu adamlarla Arapça konuşmalarını dinleyebiliyoruz. Ben bunları dinledim. Bunlar bize ‘müşrik’ diyor. Osmanlı ecdadımıza ‘müşrik’ diyor. ‘Bütün türbeleri yıkacağız’ diyor. 5-10 sene önceki sohbetlerimde de ‘İç savaş tehlikesini görüyorum’ dedim. Kitabını yazdım. Bu konularda en hassas olan benim” diye konuştu.

Cübbeli Ahmet’ten Diyanet’e tepki! ‘Kontrolü kaybettiniz. İç savaşı körükleyeceksiniz’

‘DİYANET’İN NASIL HABERİ OLMAZ’

Ünlü şunları söyledi: “Camiler doluyor taşıyor, Diyanet’in haberi yok. Nasıl haberin yok ya? O zaman burada bir suikast var, kötü bir niyet var. Bunların acilen Türkiye’ye girişleri yasaklansın. Hele ki o Mahmut Hasanat tamamen bizi şirkle suçlayan bir adam camilerimizde konuşuyor. İzdiham… Bu adam yarın ‘sokağa çıkın’ dese çıkmaz mı onlar? Videolar ortada. Sultangazi pilot bölge ya. Türkiye’de bazı illerde ortalama yüzde 3.6’ya çıkmış selefi, ama bazı illerde yüzde 8, yüzde 10’a çıkmış.

‘DİYANET GÖREVİNİ TAMAMEN İHMAL ETMİŞ VAZİYETTE’

Burada çok kötü niyetler, planlar var. Önümüzde karıştırılmak istenen dolaplar var. Uyanık olalım. Sizi uyarıyorum. Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Hükümet ne yapacak sana vazife vermiş diyanetsin ya. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline. İçten, dıştan altımızı oyuyorlar.”

Merdan Yanardağ’dan Ali Erbaş’a: Tarih önünde uyarıyorum!