Atık toplayan yurttaş: Yılbaşında çöpten aldığım mandalinayı yedim

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 7:21 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 10:04 pm

Edirne’de 54 yaşındaki Elif Curuk isimli yurttaş, yeni yıla çöpten topladığı mandalina ve ekmek yiyerek girdiğini söyledi. Günde 35-40 lira kazandığını söyleyen Curuk, “Hani bu devlet? Fakirleri kim yönetiyor?” dedi.

DİSK’e bağlı Emekli Sen’in emekli maaşlarına yapılan zammı protesto etmek için Edirne’de yaptığı basın açıklaması esnasında yoldan geçen Elif Curuk isimli yurttaş, çöpten atık toplamak zorunda kaldığını söyledi. Curuk, “Yılbaşında çöpün içinden aldığım mandalina ile ekmek yedim. Allah çoluk çocuğumun gırtlağına kanser versin” dedi.

16 yıldır çöp toplamak zorunda kaldığını ve 4 çocuğu olduğunu söyleyen Curuk, günde yalnızca 35-40 TL para kazandığını ifade etti. Curuk şöyle konuştu:

“FAKİRLERİ KİM YÖNETİYOR?”

“35-40 lira alıyorum, kaç yaşında kadınım. Emeklilik yok. Kiraya mı, elektriğe mi, suya mı vereyim? Bana ‘Sakat mısın, al kendine rapor’ diyorlar. Kendimi iki defa arabanın altına attım, komşuya sorabilirsiniz. Bir kere intihar ettim, haberiniz var mı? Fakülteye de sorabilirsiniz. Neden? Kol kanat geren yok. Hani bu devlet? Fakirleri kim yönetiyor? Dışarıdan gelenlere eyvallah, halkına yallah. Günah.

Allah belamı versin kuruş para yok. Ben çöpten aldığım mandalinalarla ekmek yedim. Bunu görmüyor. Halkını görse ya. Derdini de anlatamıyorsun. Ne sosyal yardımlaşmaya anlatabiliyorsun ne vakıflara anlatabiliyorsun, hiçbir şeye anlatamıyorsun. Bu yaştan sonra çöpe… Yılbaşında çöpün içinden aldığım mandalina ile ekmek yemediysem Allah çoluk çocuğumun gırtlağına kanser versin. İki tane çocuğum var. 17 yaşında, çocuğun psikolojisi bozuk, okula gidemiyor. Kızımı zoraki gönderiyorum. Nasıl okutacağım, anlatamıyorum derdimi. Yağ alamadım. Soğan alacaktım, patates alacaktım… İlaç alamadım, astım hastasıyım.”

AKP’li kadından yurttaşlara hakaret: Zıkkım yiyin, köpekler