Çocuğu olanları korkutan araştırma! Yüzde 60’ında bulundu

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2022 Pazar 10:08 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2022 Pazar 10:08 am

ABD’de yapılan bir araştırma, çocuklar için kullanılan birçok tekstil ürününde toksik madde bulunduğunu ortaya çıkardı. Verilere göre çocukların kullanımı için hazırlanan tekstil ürünlerinin neredeyse yüzde 60’ında toksik kimyasallar bulunuyor.

ABD’de Silent Spring Enstitüsü’nün hazırladığı ve Environmental Science and Technology isimli hakemli dergide yayınlanan araştırmada çocuklara yönelik elbise, yastık kılıfı, çarşaf ve mobilyaların yüzde 60’ında “sonsuz kimyasal” olarak da bilinen ve doğaya zararlı toksik maddeler tespit edildiği aktarıldı.

Araştırma: Türkiye’de spor denilince akla ilk futbol geliyor

“ÇOCUKLARIN BEDENİNE ULAŞABİLİYOR”

Araştırmada “Su geçirmez” ve “leke izi bırakmaz” ibaresiyle pazarlanan kumaşlara sahip ürünlerin doğaya zarar verdiği kaydedildi. Bu ürünlerin bir kısmının “doğa dostu” ibaresiyle pazarlandığına dikkat çekilirken araştırmayı yürüten Laurel Schaider, “Bu kesinlikle endişe yaratıcı çünkü toksik kimyasallar çocukların bedenlerine ulaşabiliyor” dedi.

HASTALIKLARA SEBEP OLUYOR

İngilizce PFAS olarak da bilinen, Perfloroalky ve polyfluoroalkil maddeler olarak kullanılan bu ürünlerin kanser, böbrek rahatsızlığı, tiroid rahatsızlığı, bağışıklık düşüklüğü, hormon dengesizliği gibi rahatsızlıklarla bağlantılı olduğu kaydedildi. Bu maddelerin doğada çözünmediğine ve insanların bedenlerine zarar verdiği de kaydedildi.

Sperm için çarpıcı araştırma! Bu besinlerden uzak durun