CNN’de TELE1’e yönelik asılsız iddialarda bulunan Daşdemir, gerçekleri duyunca dondu kaldı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 12:38 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:56 am

CNN TÜRK’e konuk olan Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, Yılmaz Özdil’in yaptığı açıklamaları çarpıtarak TELE1’e yönelik asılsız iddialarda bulunmak istedi. Ancak diğer konuklardan Şaban Sevinç’in konunun aslını anlatması üzerine Daşdemir, dondu kaldı.

CNN Türk’te Semiha Şahin’in konuğu olan Gazeteci Şaban Sevinç, TELE1’e yönelik iddiaları değerlendirdi. Yılmaz Özdil’in “SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor… Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor” ifadelerini TELE1’e yönelik bir iddiaymış gibi yansıtan Hilmi Daşdemir’e Şaban Sevinç ve moderatör Semiha Şahin yanıt verdi. İddiaların ARTI1 televizyonuna yönelik olduğunu ifade eden Sevinç, “TELE1 izleyici desteğiyle yoluna devam ediyor. Bahsedilen iddia ARTI1 TV’ye ait, TELE1’e değil.” diye konuştu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın programa gönderdiği yanıt şöyle: “Programınızda Sezgin Baran Korkmaz’ın TELE1’e yardım ettiği şeklindeki, katılımcılardan Hilmi Daşdemir’in ortaya attığı bir iddia oldu. Bu iddia bütünüyle çirkin ve yalandır. TELE1’in kaynakları bellidir. Halkın, izleyicilerin desteğiyle yürüyen bir televizyon kanalıdır.”