CHP’nin boykotu sonrası CNN TÜRK’ün izlenmesinde dramatik düşüş! İbret tablosu

Yayın tarihi: 7 Şubat 2020 Cuma 10:54 am - Güncelleme: 7 Şubat 2020 Cuma 3:17 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin aldığı CNN Türk’ü boykot kararının ardından, kanalın reytingleri düşüşe geçti. CNNTürk izlenmesindeki dramatik düşüşü yılların televizyoncusu Uğur Dündar, ‘İbret dersi’  olarak yorumladı.

CHP’nin boykot kararı aldığı CNN Türk’ten açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın açıkladığı “CNN TÜRK’ü izlemiyoruz” başlıklı kampanya sonrası reytingler merak ediliyordu.

Kılıçdaroğlu’ndan CNN Türk boykotuyla ilgili ilk açıklama

Boykotun ilk etkisi ‘Prime Time’ olarak adlandırılan saat 20.00 ve sonrasında görüldü. Önceki günlerde HABERTÜRK TV ile hemen hemen aynı izlenme oranlarını yakalayan CNN Türk, dün gece bu orana erişemedi.

İşte CNN Türk boykotunun perde arkası: Hande Fırat ve Buket Aydın…

HABERTÜRK TV dün gece Prime Time’da ABC1 + grubunda 0,86 alırken, CNN Türk ise 0,47’de kaldı. Bu da CNN Türk’ün izleyicilerinin neredeyse yarısını kaybettiğini gösteriyor.

Öte yandan, HABERTÜRK’ün totalde, yani günün toplamında 1,5 CNN TÜRK’ün ise 1 Reyting aldığı görüldü.

 

 

İBRET DERSİ

CHP’nin boykotu sonrası CNNTürk izlenmesindeki dramatik düşüşü yılların televizyoncusu Uğur Dündar, ‘İbret dersi’  olarak yorumladı. Uğur Dündar, Twitter’dan,  “Dün geceki reyting tablosu gelecekte gazetecilik-televizyonculuk okullarında ibret dersi olarak okutulacak. Ve denilecek ki; ‘Bir yayın kuruluşu asli görevi olan toplumun gerçekleri öğrenme hakkı yerine güç odaklarına hizmet ederse, tutunamaz, tıpkı CNNTURK gibi çakılır!..'” paylaşımını yaptı.