Cinayet şüphelisi polis baskınında intihar etti

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 9:39 am - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 9:40 am

Adana’da 6 yaşındaki kız çocuğu B.E.’yi yaralayıp, babası Kayhan Erkara’yı (37) öldüren cinayet şüphelilerinden Mustafa Okay, Mersin’deki polis baskını sırasında intihar etti.

Adana’nın Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde kızı ile gezdikten sonra otomobiliyle evinin önüne gelen Kayhan Erkara, otoparka gireceği sırada kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar durumu polis ve ambulansa haber verdi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Kayhan Erkara’nın hayatını kaybettiği, kızı B.E.’nin ise bacağından yaralandığını belirledi. Küçük çocuk yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken, Erkara’nın cansız bedeni ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, şüphelilerden üçünün adresini belirleyerek operasyon düzenledi. Hikmet D., Hilmi G. ve Mustafa Okay isimli şüphelilerin saklandığı eve özel harekat polislerinin de desteğiyle baskın yaptı.

İNTİHAR ETTİ

Cinayet şüphelilerden Mustafa Okay, yakalanacağını anlayınca polislere önce tabanca ile ateş açtı, ardından da başına dayadığı silahı ateşleyerek intihar etti. Diğer iki şüpheli Hikmet D. ve Hilmi G. ise yakalanarak gözaltına alındı. Mustafa Okay’ın cansız bedeni, savcı ve polislerin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından morga kaldırıldı. Evde yapılan aramada ruhsatsız 3 tabanca ele geçirilirken, Adana’ya getirilip, sağlık kontrolünden geçirilen iki şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Canlı yayında kan donduran cinayet itirafı