Cihangir’de gönderdeki Türk Bayrağı’nı indirmişti! İfadesi ve görüntülerin tamamı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2024 Pazar 1:52 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2024 Pazar 1:52 pm

Beyoğlu Cihangir’de gönderdeki Türk Bayrağı’nı gönderden indiren Recep B., katlı olan bayrağı düzeltmek istediğini söyledi. Bayrağın gönderden indirilme anlarının görüntüleri ortayı çıktı.

İstanbul Beyoğlu Cihangir’de gece saatlerinde bir sokağa gelen Recep B. isimli şahıs gönderdeki bayrağı indirdi. Bu sırada olaya pencereden şahit olan İran vatandaşı bir şahıs da duruma tepki göstererek, “Sen kurban olasın o bayrağa, bugün 10 tane şehidimiz var. Kafan güzel sokaklardasın, dağlarda gençler ölüyor” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Recep B., bayrağı tekrar göndere çekti ve olay yerinden uzaklaştı.

İRAN VATANDAŞI GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

İran vatandaşı kişinin görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti ve bayrağı indiren kişinin ambulans şoförü olan Recep B. olduğunu tespit etti. Recep B., evine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

“HASSASİYETİM OLDUĞU İÇİN DÜZELTTİM”

İfadesi alınan Recep B., Türk Bayrağı’nı katlı halde gördüğü için rahatsız olduğunu ve düzeltmek istediğini söyledi.

Recep B., “ Evime giderken yol üzerinde direkte katlanmış vaziyette bulunan Türk Bayrağını görerek düzeltmek istedim. Bu nedenle ipini çözüp biraz indirdikten sonra tekrar göndere çıkardım. Bayrağın katlanmış şekilde durmasından rahatsız oldum. Konu hakkında hassasiyetim olduğu için düzelttim. Alkollüydüm, ancak alkolün etkisiyle yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde ifade verdi.

İfadesi sonrasında “devletine egemenlik alametlerini alanen aşağılamak” suçundan adli işlem yapılan Recep B.‘nin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

(İHA)

Islak mendiller TBMM’nin gündeminde! “Türk Bayrağı’na hakarettir, vazgeçilsin”

Kaynak: TELE1