Islak mendiller TBMM’nin gündeminde! “Türk Bayrağı’na hakarettir, vazgeçilsin”

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 11:13 am - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 11:40 am

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM’de dağıtılan ıslak mendil paketlerinin üzerinde Türk Bayrağı olduğun, bu paketlerin yırtılıp çöpe atılmasının Türk Bayrağı’na hakaret olduğunu belirterek bu paketlerin Türk Bayrağı olmadan hazırlanmasını istedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM’de dağıtılan ıslak mendillerin üzerinde Türk Bayrağı bulunması nedeniyle uyarılarda bulundu.

Mahmut Tanal, söz konusu ıslak mendil paketlerinin yırtılıp çöpe atıldığını hatırlattıktan sonra bu yapılanın Türk Bayrağı’na hakaret olduğunu ve ıslak mendil paketlerinin Türk Bayrağı olmadan hazırlanması gerektiğini ifade etti.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Tanal, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gerek kafeteryalarında gerek kafeteryalarında şöyle ıslak mendil sürekli dağıtılıyor ve bu ıslak mendiller yırtılıp çöpe atılıyor. Ancak üzerine dikkatle baktığımız zaman bu ıslak mendillerin üzerinde Türk Bayrağı var. Bu Türk Bayraklarını bu şekilde çöplere atılması vesaire Türk Bayrağı’na hakikaten hakarettir, küçük düşüren bir şeydir. Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu ıslak mendildeki Türk Bayrağı bulunma uygulamasından vazgeçsin. Türk Bayrağı konulmadan bu ıslak mendil yapılabilir, dağıtılabilir ama Türk Bayrağı bunun yeri değil. Yanlış bir uygulamadır. Umarım ve dilerim Meclis Başkanı bizi dinliyordur, bu yanlış uygulamadan vazgeçerler” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Tanal, “Meclis yönetimini, Türk Bayrağı’na karşı saygılı olmaya davet ediyoruz!” ifadelerini kullandı.

İsrail bayrağına basıp elinde Türk bayrağıyla başına silah dayayan Pakistanlı tutuklandı

Mahmut Tanal, konuşması sırasında üzerinde Türk Bayrağı bulunan ıslak mendil paketlerinden bir tanesini gösterdi.

Mahmut Tanal, konuşması sırasında üzerinde Türk Bayrağı bulunan ıslak mendil paketlerinden bir tanesini gösterdi.

Kaynak: TELE1