ÇiçekSepeti’nde skandal satış! Yeşil ve Beyaz Toros portresi satışa çıkarıldı

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 6:26 pm - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 8:27 pm

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Beyaz Toros ve faili meçhul cinayetlerin aranan ismi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın tablosu ÇiçekSepeti’nde satışa çıkarıldı.

90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin tetikçisi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın tablosu Çiçeksepeti’nde bir satıcı tarafından 50 liraya satışa çıkarıldı. Yıldırım’ın kullandığı Beyaz Toros’un da yer aldığı tabloya sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Twitter’da #ÇiçekSepetiBoykot etiketiyle yapılan paylaşımlarda, ürünün siteden kaldırılması istendi.

Bursa’da provokatif olayların yaşandığı Amedspor maçında Bursaspor tribünlerinde Yeşil ve Beyaz Toros pankartları açılmıştı. İçişleri Bakanı Soylu, söz konusu görselleri sokan personelin açığa alındığını açıklamıştı.

 

 

SATIŞTAN KALDIRILDI

Gelen tepkilerin ardından Çiçeksepeti, ürünü satıştan kaldırdı.

 

ÇİÇEKSEPETİ’NDEN AÇIKLAMA

Çiçeksepeti, satıcı ile ticari ilişkilerinin sonlandırdıklarını açıkladı. Ürün satışı ile ilgili özür dileyen platformun açıklaması şöyle:

Değerli kullanıcılarımız;Platformumuzda bulunan “uyguncase” isimli satıcı tarafından satışa açıldığı görülen bir ürünle ilgili yapılan paylaşımları üzüntüyle takip etmekteyiz. Söz konusu ürünü platformumuzdan kaldırmış ve satıcı ile tüm ticari ilişkimizi bugün itibarıyla sonlandırmış bulunmaktayız. Yaşanan bu üzücü durum nedeniyle özür diler, benzer durumların yaşanmaması ve benzer içerikli ürünlerin satıcılarımız tarafından açılmaması için çok daha dikkatli olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Amedspor maçındaki provokasyona siyasilerden tepkiler! “Katillerin resmini açmak alçaklıktır”