CHP’ye PKK kumpasını sürdürme çabası! Soylu Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

Yayın tarihi: 1 Ekim 2022 Cumartesi 6:36 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi 7:59 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’deki polisevine yönelik terör saldırısında saldırganın DNA raporunun yayınlanması çağrısına karşılık ismini açıkladıkları Dilşah Ercan’ın olay yerinde parmak izinin olduğunu öne sürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Giresun İl Başkanlığı’nın düzenlediği Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Süleyman Soylu, Mersin’deki polisevi saldırısı üzerinden CHP’yi PKK ile bağlantılı gösterme çabalarını sürdürdü.

Veli Ağbaba: Bir emniyet görevlisi yanımda gelerek ‘seni PKK ile ilişkilendirecekler’ dedi

“CEMİL BAYIK VE MURAT KARAYILAN’DAN DESTEK GELMEDİ

Soylu, terör saldırısını üstlenen PKK’nın açıklamasında saldırıyı İçişleri Bakanlığı tarafından ismi açıklanan Dilşah Ercan’ın olmadığını açıklamasına atıfta bulunarak saldırıdaki DNA raporunun açıklaması talebinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Soylu şunları söyledi:

“Neden sustu? Çünkü ona Cemil Bayık’tan, Murat Karayılan’dan bir destek gelmedi. Sonra dedi ki iki gün sonra, ne zaman PKK bunlar birisi Suriyeli diyor kurnazlık yapıyorlar, nasıl olsa tespit edilemez, tamam mı? ‘Birisi Suriyeli, bunlar o dediğiniz terörist değildir, e o dediğiniz terörist bizim yanımızda görevinin başındadır.’ Hemen atladı. Dedi ki ‘O terörist değilmiş.’ E madem onun sözüne inanıyorsun, madem bir terör örgütünün sözüne inanıyorsun, sen bizi avanak mı zannediyorsun. O terör örgütü diyor ki ‘O bizim yanımızda, görevimizin başındadır.’ Peki o isim nerede? Bu arada parmak izi çıktı, teşhis edenler var. Elbette ki bu organizasyonun, parmak iziyle beraber sonuna kadar takipçisi olacak bir hadiseyi de ortaya koyuyoruz.”

PKK SALDIRIYI ÜSTLENMİŞTİ

Mersin’deki terör saldırısını PKK üstlenmişti. PKK tarafından yapılan açıklamada saldırıyı yapanların isimleri “Sara Tolhildan” kod adlı Dilara Ürper ve “Ruken Zelal” kod adlı Emel Feremez Hisen olduğu söylenmiş, İçişleri Bakanlığı’nın ismini verdiği ‘Zozan Tolan’ kod adlı Dilşah Ercan’ın saldırganlar arasında olmadığı iddia edilmişti.

Mersin’deki hain saldırıyı PKK üstlendi

KILIÇDAROĞLU DNA RAPORUNU İSTEMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu da terör saldırısındaki DNA raporunun bilerek açıklanmadığını savunmuş ve DNA raporunun açıklanmasını istemişti. Kılıçdaroğlu, “Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan ve Soylu’ya çağrı: Öldürülen teröristin DNA raporunu gizlediniz, açıklayın