CHP’li vekil, ‘Rakamları nereden alıyorsunuz’ diyen Fuat Oktay’a Cumhurbaşkanlığı programını gösterdi!

Yayın tarihi: 17 Aralık 2022 Cumartesi 12:32 am - Güncelleme: 17 Aralık 2022 Cumartesi 12:32 am

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında ‘Nereden alıyorsunuz bu rakamları?’ sorusuna ‘2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nı göstererek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında tarımsal desteklerin bütçe içindeki payının milli gelir oranının düştüğüne dikkat çeken Hamzaçebi’ye TBMM kürsüsünden karşılık verdi.

Hamzaçebi, Fuat Oktay’a ‘2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nı göstererek “ben bu bilgileri 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’ndan aldım. Sayfa 155.” dedi.

Hamzçebi, Oktay’a verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, bana sataşmıştır. Ben, bütçe konuşmamda tarımsal desteklerin bütçe içindeki payının ve milli gelire oranının 2002 yılı rakamlarını esas alarak bugün çok aşağıya indiğini söylemiştim. Sayın Fuat Oktay, OECD rakamlarını kullanmak suretiyle “Türkiye OECD ortalamasının üzerinde destek vermektedir. Siz bu rakamları nereden alıyorsunuz bilmiyorum” diyerek benim Genel Kurul’a yanlış bilgi verdiğim yönünde bir izlenim yarattı.

Sayın Oktay ben bu bilgileri 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’ndan aldım. Hemen solunuzda oturan plan bütçe komisyonu başkanına sorsaydınız bunu size söylerdi. Sayfa 155. Her yılın yıllık programında tarımsal destekleme ödemeleri bütün ayrıntılarıyla burada yazılıdır.

CHP’den, İmamoğlu buluşmasına ‘mağduriyet edebiyatı’ diyen Oktay’a jet yanıt!