CHP’den, İmamoğlu buluşmasına ‘mağduriyet edebiyatı’ diyen Oktay’a jet yanıt!

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 11:37 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma 11:37 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu’nda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak ve mağduriyet kararının ardından 6’lı masa liderlerinin Saraçhane’de buluşmasına ‘mağduriyet edebiyatı’ dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisi adına söz alarak Oktay’a karşılık verdi. Altay, “6’lı masa paranoyası bütün AKP’de var görünüyor” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Fuat Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oktay, İmamoğlu kararının ardından Sarçahane’de 6’lı masa liderlerinin bir araya geldiği etkinliğe yönelik Bu güne kadarki safahatı ve bundan sonraki süreci açıkça ortada olan bir konuyu, mitinglerde ateşli beyanatlarla, asıl bağlamından koparılmış çıkartsamalarla gündeme getirmek, niyetin başka olduğunun ifadesidir.

Bu konuda mağduriyet edebiyatı yapanları, yine bu kürsüde biz mağduriyet edebiyatı yapmayız diye haykıran muhalefet milletvekillerine havale ediyorum.

Mağduriyet ve siyasi oyun arıyorsanız, kendi içinizdeki hizipleşmelere bakın sorumluları bulmak istiyorsanız. Hele hele adaylık kavgasının, cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik kirli kampanya yürütülmeye kalkınması en hafif ifadesiyle bunu yapanların kendi yetersizliklerini ikrarıdır.” ifadelerini kullandı.

“ASIL AHMAKLIK…”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Oktay’a şöyle karşılık verdi:

Ortada bir adalet kavgası yok sayın cumhurbaşkanı yardımcısı o sizin arzunuz. Ortada milli irade hırsızlığına teşebbüs var. Ama bir 6’lı masa sendromu, 6’lı masa paranoyası bütün AKP’de var görünüyor. ‘Cumhurbaşkanı siyaseti meydanda yapar neticeyi sandıkta alır’ dediniz özellikle. İstanbul seçimlerinde neticeyi sandıkta alamayınca yargıya tasavvut ederek almaya çalışıp seçimi iptal ettirdiğini de bilmeyen yok.

Ahmaklık rüşvetçi büyükelçi atamak, devletin itibarını yerle bir etmektir. Asıl ahmaklık zifiri karanlıkta çocukları yollara düşürmektir. Asıl ahmaklık Türkiye’yi döviz krizine sokup, kur korumalı mevduat adı altında 200 milyar TL’yi fakirden alıp zengine vermektir. Asıl ahmaklık uydurma teorileri ispatlamak için Merkez Bankası’nın kasasını boşaltıp 128 milyar doları arka kapıdan eşe dosta göndermektir.

Erkan Baş’tan İmamoğlu kararına tepki! ‘Bu karar doğrudan Saray’dan alınmıştır’