CHP’li Tanrıkulu’ndan Kavala, Altan ve Kozağaçlı’ya ziyaret: Herkesin yeni yılını kutluyorlar

Yayın tarihi: 29 Aralık 2020 Salı 5:18 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2020 Salı 5:24 pm

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Silivri Cezaevi’nde bulunan iş insanı Osman Kavala, avukat Selçuk Kozağaçlı ve gazeteci Ahmet Altan ziyaret etti. Tanrıkulu,  herkesin yeni yılını kutluyor” açıklamasını yaptı. Tanrıkulu, görüşme sonrası “Silivri’deydim… Osman Kavala, Selçuk Kozağaçlı ve Ahmet Altan herkesin yeni yılını kutluyor” açıklamasını yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Silivri Cezaevi’nde bulunan iş insanı Osman Kavala, avukat Selçuk Kozağaçlı ve gazeteci Ahmet Altan ziyaret etti, görüşme sonrası “Silivri’deydim… Osman Kavala, Selçuk Kozağaçlı ve Ahmet Altan herkesin yeni yılını kutluyor” diye konuştu.

Osman Kavala, avukat Selçuk Kozağaçlı ve gazeteci Ahmet Altan’ın yeni yılını kutladığını söyleyen Tanrıkulu, “Onlar da herkesin yeni yılını kutluyor” mesajını paylaştı.

Tanrıkulu, AYM’nin Osman Kavala bireysel başvurusunu reddetmesine değinirken, “Tabii bugünkü AYM Osman Kavala kararıyla giderek etkili bir kurum olmaktan uzaklaştı. Son Demirtaş kararında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), AYM’nin bu tutumunu eleştirmişti. Daha önce Osman Kavala ile kesinleşen AİHM kararında da AYM eleştirilmişti. Maalesef bugün AYM Cumhurbaşkanı’nın çizdiği sınırın dışına çıkmadı ve ret kararı verdi” ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nden Osman Kavala kararı: Hak ihlali yok

Tanrıkulu, Selçuk Kozağaçlı’nın cezası bozulduğunu ve duruşmasının nisan ayında yapılacağını hatırlatarak, “Ahmet Altan da 4 yıldan fazladır cezaevinde. Hakkında hüküm bozulmuştu, tahliye de edilmişti ama ne yazık ki vazgeçildi. Ahmet Altan da geleceğe dönük iyimserliğiyle hepinize selam sevgilerini iletti” mesajını paylaştı.