CHP’li seçmene ikametgâh takibi

Yayın tarihi: 25 Aralık 2018 Salı 9:59 am - Güncelleme: 25 Aralık 2018 Salı 10:01 am

İbradı’da AKP’liler CHP’li seçmenin ikametlerini değiştirdiği iddiasıyla kaymakamlığa başvurdu. Kaymakamlık jandarma ve Emniyet’ten bilgi istedi.

Birgün’den Dilara Şimşek’in haberine göre, Yerel seçimlere yaklaşık 3 ay kala, seçim savaşları başladı. Antalya’nın İbradı ilçesinde AKP’liler CHP’li seçmenin ikamet değişikliğine gittiğini öne sürerek İbradı Kaymakamlığına 4 sayfalık isim listesiyle başvuru yaptı.

AKP İlçe Başkanlığı başvurusunda “Listede ismi geçen şahıslar, ilçemizde ikamet etmedikleri halde, seçimlerde oy kullanmak üzere ikametgâhlarını ilçemize getirmişlerdir” denilerek araştırma yapılmasını istedi. Akseki Kaymakamı ve İbradı Kaymakam Vekili Muhammed Emin Nasır ise bu başvuru üzerine jandarma ve emniyete yazı göndererek, listede ismi geçen şahısların belirtilen adreslerde oturup oturmadığı, adreslerden taşınmışlarsa ne zaman ayrıldıklarının tespitini istedi. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ise gelişmeyi “CHP’ye yönelik bir operasyon” sözleriyle niteledi.

Listede ismi geçen kişilerin uzun yıllar CHP’ye gönül vermiş seçmenler olduğunu kaydeden Küçükkuru, “Rakiplerimizin kazanmak için başka çareleri kalmadı. Bu nedenle böyle yollara başvuruyorlar. Trajikomik bir olay” dedi. İbradı’nın küçük bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Küçükkuru şunları söyledi: “Bu küçük yerde halkı ayrıştırmaya çalışıyorlar.

Kaymakamla görüştüm ve jandarma ile adres kontrolünü yapacağını söyledi. İktidardaki partinin, seçmenlerimizi silmeye çalışması anlaşılamaz bir şey. Süreç devam ediyor.”