CHP’li Öztunç: Pakdemirli sen gelmiş geçmiş en beceriksiz bakansın

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 11:28 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 9:53 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris’te orman yangınları hakkında konuştu. Öztunç, “Yangın her yeri yaktı, yanacak bir şey kalmadı” dedi.

Öztunç’un şunları söyledi:

“Dün Sayın Bakan Pakdemirli yine tuhaf açıklamalar yapmış. Yerleşim yerlerinin belediyelerin kontrolünde olduğunu söylemiş. Sayın Bakan, ormanlar senin kontrolünde. Bir sorumlu varsa o da sensin. Orman alanları yandığı için yerleşim alanlarına yangın sıçradı”

“GELMİŞ GEÇMİŞ EN BECEREKSİZ BAKANSIN”

Utanmadan sorumluluğu belediyeleri atıyor. Bu ülkeye gelmiş geçmiş en becereksiz bakan sensin. Beceriksizlik konusunda kimse senin eline su dökemez.”

“UÇAKLARIN KULLANILAMAMASININ SEBEBİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

“4 günlük saray harcamasıyla 4 tane yangın söndürme uçağı tamir edilebilirdi. Ama beyefendinin keyfi daha önemli. Bu uçakların kullanılamamasının sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu arada rant peşinde koşmaya da devam ediyorlar” dedi.

AKP’li bazı troll milletvekillerinin sözlerine inanılmamasını söyleyen Öztunç, yanacak bir şey kalmadığı için yangının kontrol altına alındığını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç ise, devletin bu yangınlardan çok daha önce haberdar olması gerektiğini belirterek vergilerin de bu tür sebeplerde kullanılmasının doğru olduğunu söyledi.
Ormanların iktidar tarafından yangınlara teslim edildiğini belirten Özkoç, iktidarın yangınlar için bir stratejisi olmadığını da vurguladı.

“BUNLARIN SORUMLUSU KİM?”

“İktidarın başında olan kişiler Recep Tayyip Erdoğan ve onun bakanları var. Bu işin sorumluları onlardır. Türkiye, tüm dünya tarafından izleniyor. Bunun sebepleri de bu ülkenin cumhurbaşkanıdır. Dün Bakan açıklama yaptı. Allah’tan korkmak lazım ve ahlak sahibi olmak lazım. Ormanlarda çıkan yangının sorumlusu sensin, ormanları koruması gereken bakan da sensin”