CHP’li Özel’den yeni mesaj: İlla genel başkan adayı olayım demiyorum…

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:39 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:45 pm

CHP’de değişim rüzgarları esmeye devam ederken, Özgür Özel “Ben illa genel başkan adayı olayım demiyorum. Yeter ki değişim olsun” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi sonrası CHP’de ‘değişim’ sesleri yükselirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere kadar partinin başında olacağı iddia ediliyordu. Gelişmeler sonrası toplanan CHP Parti Meclisi’nden (PM) kurultay kararı çıktı. Olağan kongre için planlanan tarihin ekim ayı ortası olduğu belirtildi.

Partide İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim taraftarı olduğu bilinirken, bugün beklenmeyen bir çıkış da CHP Grup Başkanı Özgür Özel’den gelmişti. İsmail Saymaz’a konuşan Özel “Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlık yapmaktan da ger durmayacağım. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim. Partinin kimsenin önünü kapatmaması lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel’den ‘değişim’ mesajı: Cesur, kararlı ve vefalı olacağım

‘GENEL BAŞKANIMIZLA ÇATIŞMAYI DOĞRU BULMAM’

Özel’den konuya ilişkin yeni açıklama geldi. Kübra Par’a konuşan Özel, bu kez ise şunları söyledi: “Bu süreçte mutlaka kuvvetli özeleştiri yapmamız lazım. Bırakın parti mensuplarını, oy veren vatandaşın bize ‘Değişin’ deme hakkı var. Hatta oy vermeyenler de ‘Değişin de oy verelim’ diyebilir. Genel Başkanımız ile çatışmayı da onun hırpalanmasını da doğru bulmam.

CHP kurultayı için kritik kulis! “Üçüncü isim Ekrem İmamoğlu’na yakın bir isim olacak”

‘BİRKAÇ ADAY YARIŞABİLİR, UZLAŞI DA MÜMKÜN OLABİLİR’

Bu süreçte bir kaç aday yarışabilir. Veya bir uzlaşı da mümkün olabilir. Ben illa genel başkan adayı olayım demiyorum. Sorumluluktan da fedakarlıktan kaçmıyorum. Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon olmak isteyen takımın her mevkiinde olabilirim. Yeter ki değişim olsun. Yerel seçime doğru giderken, yani ekim kasım gibi CHP’nin yenilenip güçlenmesi lazım.”

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘adaylık’ sorusuna yanıt

Öztrak: Değişimi kurultay belirleyecek