Öztrak: Değişimi kurultay belirleyecek

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 5:12 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 7:21 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün yaptığı basın açıklamasında değişim çağrılarına ilişkin konuştu. Öztrak, değişimin CHP’nin tarihine ve mevzuatına uygun şekilde gerçekleşeceğini belirterek “Bundan sonraki süreci; üyeler, ilçe il ve Kurultay delegeleri belirleyecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP’ye yönelik değişim çağrıları sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yürütme Kurulu (MYK) içerisindeki değişikliğini hatırlatan CHP Sözcüsü Öztrak, “Genel Başkan’ımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmıştır” ifadelerini kullandı. Öztrak, bundan sonraki sürecin üyeler, ilçe il ve Kurultay delegeleri tarafından belirleneceğini söyledi.

CHP’de MYK toplandı

“DEĞİŞEN KADROLARIMIZLA ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMİ AÇIK ARA KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ”

Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

Örgütümüzü rekabetçi bir ortamda yenilemeyi, değişen  kadrolarımızla mahalli idareler seçimini açık ara kazanmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Genel Başkan’ımız ilk olarak MYK’sını yeniledi. MYK’ımız da ilk iş olarak kongreler takvimini başlattı. Mümkün olan en kısa sürede kongreler süreci Parti Meclis’imizin uygun gördüğü tarihte Kurultay’ımızla taçlanacak. Süreç devam ederken önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak için parti üyemizden Genel Başkan’ımıza kadar partimizin her bir ferdi var gücüyle çalışacak. Hedefimiz bu seçimlerde mevcut hükümeti tarihi bir yenilgiye uğratmaktır.

“CHP’DE DEĞİŞİMİN NASIL GERÇEKLEŞECEĞİ BELLİDİR”

CHP’de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Genel Başkan’ımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yaparak MYK’sını değiştirmiştir. Yeni MYK da kongreler takvimini başlatarak örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci; üyeler, ilçe il ve Kurultay delegeleri belirleyecektir. Kurultay iradesinin de en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için herkes elinden geleni yapmalıdır, yapacaktır.