CHP kurultayı için kritik kulis! “Üçüncü isim Ekrem İmamoğlu’na yakın bir isim olacak”

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 9:51 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 9:40 am

Gazeteci Canan Kaya CHP’de gerçekleştirilecek kurultay öncesi son kulisleri aktardı. Kaya olası bir genel başkanlık seçiminde 3 adayın olacağını ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na karşı bizzat aday olmayacağını söyledi.

TELE1 ekranlarında yayınlanan Taksim Meydanı programına konuk olan gazeteci Canan Kaya, CHP’deki ‘değişim’ tartışmalarına dair son kulis bilgilerini aktardı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “görev için buradayım” mesajı verdiğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek süreci beraber yürütme teklifi götürdüğünü belirten Kaya, “Hatta ve hatta Kılıçdaroğluna, ‘Siz onursal Başkan olun, ben Genel Başkan olayım’ teklifini götürdüğü de biliniyor” dedi.

Kaya, CHP’li Özgür Özel’in son yaptığı “Bir görev verilirse yapmaya hazırım, buna genel başkanlık da dahil” açıklamasıyla göreve talip olduğunu belirtti ve, “Olur da bir olağanüstü kurultay olursa, bir genel başkan seçimi olursa 3 adayla gidilecek” şeklinde konuştu.

Gazeteci Kaya kurultay delegelerinin genel başkanlık seçimi için imza toplama sürecini aktardı.

“İMAMOĞLU ADAY GÖSTEREKCEK”

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’nun akrşısına agresif bir aday olarak çıkmak gibi bir niyeti yok, parti kurmak gibi bir niyeti de yok. Böyle bir tavrı, tarzı da yok. Yakın çevresine de bunu bu şekilde beyan ettiği belirtiliyor. Dolayısıyla üçüncü isim Ekrem İmamoğlu’na yakın bir isim olacak. Gökhan Günaydın”