Özgür Özel’den ‘değişim’ mesajı: Cesur, kararlı ve vefalı olacağım

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 6:33 am - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 6:33 am

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Değişime ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Değişim konusunda cesur, kararlı ve vefalı olacağım” dedi.

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuştu. Son günlerdeki ‘değişim’ çağrılarını değerlendiren Özel dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Saymaz’ın “Seçimde başarılı mıydınız?” sorusuna “Değiliz. Seçmenlere ‘Bu bir referandumdur. Demokrasi ya da otokrasi’ diyor ve kazanamıyorsak bu bir başarısızlıktır. Hezimet midir? Hayır. Muhalefete güç verebilecek br sonuç alındı. Ama sonuçlarından çok ciddi dersler çıkarılması gereken br yenilgidir” yanıtını veren Özel’in HDP ile ilgili sözleri de dikkat çekti.

‘HDP ADAY ÇIKARSAYDI AVANTAJLI OLURDUK’

Özel, “HDP kendi adayını çıkarsaydı…” sorusuna, “HDP’nin aday çıkarmaması CHP le HDP’nin ortak stratejisi değilidi. Bugün anlaşılıyor ki yanlışmış. HDP aday çıkarsaymış bizim için daha avantajlı olurmuş” yanıtını verdi.

ADAYLIK TARTIŞMASI

Özel “Siz de aday mısınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlık yapmaktan da ger durmayacağım. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim. Partinin kimsenin önünü kapatmaması lazım.

“OLMAM GEREKEN YER NERESİYSE ORADA OLACAĞIM”

Önümüzdeki dönemde genç ve dinamik, partinin ana damarını terk etmeyen, bu konudaki endişeleri körüklemeyecek olan kadrolar gerekiyor. Sosyal demokrat çizginin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İşçinin, gençlerin ve kadınların CHP’si… Kendini halka arz eden, oradan talep topladığı bir çizgiye ihtiyaç var. Bu noktada, olmam gereken yer neresiyse orada olacağım. Genel başkan adaylığı ise genel başkan adaylığı. Uzlaşma ve birliktelik ise birliktelik. Kendime dair hırsım yok. Partinin yarınlarına dar ümidim var. Değişime ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Değişim konusunda cesur, kararlı ve vefalı olacağım. Değişimin sadece şahıslar üzerinden okunması doğru değil. Büyük haksızlık olur genel başkanımıza.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN SAYGINLIĞINA HALEL GETİRECEK TUTUM İÇİNDE OLMAMAK GEREKİYOR”

Özel İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısını da şöyle değerlendirdi:

Partinin hepimize ihtiyacı var. Hiç kimsenin ihmal edilmesi ve yok sayılması mümkün değil. Burada elbette Kılıçdaroğlu’nun saygınlığına halel getirecek tutum içinde olmamak gerekiyor. Kılıçdaroğlu’nun hem siyasete hem de partiye kattıkları itibarıyla… İmamoğlu da bunlardan biri, Özgür Özel de. Kılıçdaroğlu’nu değersizleştiren dil ve kelimelerden hepimizin sakınması gerekiyor.

Belediye başkanları Kılıçdaroğlu ile ‘değişim’ için görüşecek