CHP’li Nazlıaka: Yıl sonu hedef 100 bin kadın üye

Yayın tarihi: 23 Ekim 2021 Cumartesi 5:23 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2021 Cumartesi 5:23 pm

Aylin Nazlıaka, CHP’nin tarihinde 303 ilçede ilk kez Kadın Kolları İlçe Başkanlığı kurulduğunu belirtti. Nazlıaka, yıl sonuna kadar partiye 100 bin yeni kadın üye yapacaklarını söyledi.

T24’ün haberine göre; CHP Kadın Kolları, ”Kotalar Bize Dar, Hedefimiz İktidar” toplantısı düzenledi. Toplantıya, Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclis üyeleri, milletvekilleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile 81 ilin Kadın Kolları il başkanları katıldı.

Aydın’da gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Nazlıaka, Aydın’ı seçmelerinin özel bir sebebi olduğunu belirtti. Nazlıaka, ” Aydın’ın biz kadınlar için çok önemli bir yeri ve anlamı var. Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Aydın’dan seçildi. Çine ilçemizden seçilen Gül Esin, muhtarlık yaptığı dönemde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ödüllendirildi. Bir başka gururumuz da canımız, kıymetli yol arkadaşım Özlem Çerçioğlu. Partimizin ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu da Aydın’dan seçildi. İşte bu nedenle bu toplantıyı Aydın’da yapmak istedik” dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KIRMIZI ÇİZGİMİZ

CHP Kadın Kolları olarak hedeflerinin, partiyi iktidara taşıyan güç olmak olduğunu belirten Nazlıaka, özverili çalışmalar sayesinde tüm il ve ilçelerde örgütlenmenin tamamlandığını söyledi. Nazlıaka, ”Yeni üye kaydı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yılsonuna kadar 100 bin yeni kadın üye yapacağımızın sözünü veriyoruz.” dedi.

Kadına yönelik şiddetin kırmızı çizgileri olduğuna da değinen Nazlıaka, iktidarın feshettiği İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlüklerinden birini hayata geçirdiklerini ve genel merkezlerinde 7/24 faaliyet gösteren çağrı merkezi kurduklarını söyledi.

Nazlıaka, ”Türkiye’de kadınlar en temel hak olan yaşam hakkı için mücadele eder hale geldi. Bu nedenle, bizler erken seçim değil, derhal seçim istiyoruz. İktidarımızda, kadın cinayetlerinin failleri için ceza indirimi, iyi hal indirimi uygulanmayacak. İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girecek ve tüm maddeleri aynen uygulanacak.” dedi.

CHP’den MHP’ye asgari ücret çağrısı: AKP’nin sayısında beklemene gerek yok!