CHP’li Gürsel Tekin: Z Kuşağı Türkiye için bir şans

Yayın tarihi: 19 Nisan 2021 Pazartesi 6:23 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2021 Pazartesi 6:24 pm

Z kuşağına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin,  Z kuşağının Türkiye için bir şans olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin gazeteci Eren Talha Altun’un sorularını yanıtladı. Z kuşağına ilişkin konuşan Tekin, mevcut siyasilerin yaş itibari ile Z kuşağını anlama sorunu yaşadığını ifade etti.

Tekin, gençlerin taleplerinin ne olduğunu, gençlerin nasıl bir dünya istediğini ve gençlerin anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Gençlere tavsiye ve önerilerde bulunan Gürsel Tekin şunları kaydetti:

“Çocuklarımız özgürce yaşamak istiyor. Bunu sağladığımızda göreceksiniz ki o zaman siyasete daha sıcak bakarlar. Özellikle yeni nesil gençlerimizin özgürlüklerini kısıtlamaya çalışmayın. Gençlerin en çok önem verdiği şey, düşüncelerini özgürce ifade edebilmek. Gençler açıkça demokrasi istiyor, özgürlük istiyor, kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşayabilecekleri, bir yaşam istiyor.”

“Z KUŞAĞI TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR”

Ön seçim uygulamasının siyasette gençlerin önünü açacağını belirten Gürsel Tekin , bu uygulamanın lider odaklı siyasetten toplum odaklı siyasete geçmemizi sağlayacağını belirtti. Tayinli ve atamalı sistemin olduğu yerde gençlerin siyasete dahil olmasının mümkün olmadığını ve gençlerin mevcut siyasi partilerin hiçbirini beğenmediğini söyleyen Tekin, gençlerin siyasette geçmiş alışkanlıkları istemediğini ifade etti.

Mevcut siyasetçilerin gençleri anlaması ve gençlerin ne istediğini bilmesi gerektiğini belirten Gürsel Tekin gençlere tavsiyelerde de bulundu. Tekin, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Şu andaki siyasi partilerin tutumu , durumu ve siyasi partiler yasası , ne yazık ki gençlerimizin çok rahatlıkla siyaset yapabileceği bir alan değil. Tüm buna rağmen benim genç kardeşlerimize çocuklarımıza önerim ,hangi siyasi partiyi kendinize yakın görüyorsanız , gidin üyeliğiniz yapın ve zorlayın Kendinize yakın hissetmiş olduğunuz siyasi partilere gidin çalışın ama mümkünse gelin CHP’ye çalışın. Siyasetin dışında kalalım derseniz hem kendinize kötülük hem de ülkenin geleceğine kötülük yapmış olursunuz. Çünkü sonuç itibarıyla hepimizi hepinizi siyaset yönetiyor. O zaman girin değiştirin.”