Görevden alındığı iddia edilen CHP’li Aydar: Amaçları bizi oyun dışında bırakmak!

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 11:26 am - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 4:21 pm

Görevden alındığı iddia edilen CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, kayyum iddialarını reddederken ‘Şahsıma siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar’ dedi. Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınmasına ilişkin herhangi bir işlem yapılmadığını bildirildi.

CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın geçmişte yargılandığı suçlardan aldığı 24 ay cezanın kesinleşmesi gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanlığından el çektirildiği iddia edildi.

“BANA SİYASİ YASAK GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Söz konusu iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Aydar, “Ceyhan Belediyesi’ne kayyum atandığı gibi laflar dolaşıyor ortada. Bu asla doğru değil. Ceyhan Belediyesi’ne kayyum atanamaz, çünkü biz burada yolsuzluğu, hırsızlığı, israfı önledik. İşte bu sebeplerden dolayı şahsıma siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Bu bir hukuka aykırı müdahaledir. Bu Ceyhana, Ceyhanlıya yapılan sivil bir darbedir. Bu gibi durumlardan ceza almış değilim. Tamamen 13 yıl önce olan bir olaydan dolayı 10 ay, 10 ay olan cezaları birleştirip 20 ay haline getirip 12 üzerinde olduğu için şahsıma siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Dosya kapanmış, infaz olmuş, seçime girmişim, 6 ay aday kalmışım bir yıl belediye başkanlığı yapmışım. Ceyhan tarihinde en yüksek oyla seçilen belediye başkanıyım ve bu birilerini rahatsız etti. Şahsımla ilgili söylenen her şey yalan” dedi.

ADANA VALİLİĞİ: GÖREVDEN ALINMADI

Adana Valiliği, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınmasına ilişkin herhangi bir işlem yapılmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında “Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınarak yerine Ceyhan Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın kayyum olarak atandığı” iddiasıyla ilgili haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, “İçişleri Bakanlığımız tarafından Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınmasına ilişkin herhangi bir işlem yapılmamıştır” bilgisi paylaşıldı.

YALOVA VE URLA’DA BAŞKANLAR GÖREVDEN ALINMIŞTI

Yerel seçimlerde CHP’nin kazandığı Urla ve Yalova’nın belediye başkanları daha önce görevlerinden alınmıştı.

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, hakkındaki FETÖ soruşturmasından tutuklanmış, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. CHP’li Başkan’ın yerine Kaymakam Önder Can kayyum olarak atanmıştı.

Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman da yürütülen ‘zimmet’ soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmış, Belediye Başkan Vekilliğine AKP’li meclis üyesi Mustafa Tutuk seçilmişti.