CHP’li Böke’den seçim güvenliği açıklaması! “Seçim hilelerini engellemek için hazırlığımızı yaptık”

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 10:33 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 10:34 pm

TELE1 ekranlarında canlı yayın konuğu olan CHP’li Selin Sayek Böke, “Biz bir siyasi yapı olarak, insan kaynağımızla o gün, seçim hilelerine engel olabilmek için A, B, C senaryolarıyla mümkün olduğunca hazırlığımızı yaptık” dedi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke TELE1 ekranlarında yayınlanan Açıkça programına konuk oldu. Halkın siyasi partileri oylarını önemseyerek dönüştürdüğünü ifade eden Böke, “Yaklaşık bir buçuk yıldır biz bu seçimin sandık yönündeki güvenliği odaklı çalışmaları yürütüyouz” dedi.

Böke programda bir heyet olarak bu çalışmaları yürüttüklerini belirtirken “Bütün insan kaynağımızı seçim gününün güvenli geçmesi için bugünden hazırlamış vaziyetteyiz” ifadelerini kullandı.  Böke, CHP’nin üç ayrı genel başkan yardımcısının da söz konusu heyette olduğunu ekledi.

Selin Sayek Böke: Doğa olaylarını afete, afetleri felakete çeviren siyasi tercihlerdir

“BÜYÜK BİR İNSAN KAYNAĞI BURADA”

“Dijital usulsüzlüklere karşı bugünden alternatif senaryoları hazırlayan bir yaklaşım” diyen Böke, internetin, elektriklerin veya anlık iteşimin kesilmesi durumunda A, B, C  planlarının var olduğunu söyledi. Böke, sandık başındaki güvenlik için aldıkalrı önlemleri de şu ifadelerle anlattı:

“Her sandık başında bir görevlimizin olacağı; yetmez, her okulda bir sorumlumuzun olacağı; yetmez, her okulda bir de bilişim sorumlumuzun olacağı; dolayısıyla sandıktan gelen ıslak imzalı tutanakların bir kanaldan bize ulaştığı; ilçeye geldiği zaman bilişim tarafından bize ulaştırıldığı; yetmez, bunların YSK’nın girdiği resmi verilerle anlık karşılaştırıldığı; burada belli uyarılar çıktığı zaman da o uyarıları merkezi olarak bize iletecek olan genel merkezdeki yüz kişilik çalışan ekibimiz. Yani örgütümüz insan kaynağıyla da, sandık başından okul başına, okul başından dijital olarak bu işin başına, dijitalden genel merkezde bu işin koordinasyonuna kadar bu iş için büyük bir insan kaynağı burada”

“SEÇİM HİLELERİNİ ENGELLEMEK İÇİN HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK”

Böke bir hukuksuzluk göze çarpması durumunda da büyük bir hukukçu insan havuzuna sahip olduklarını vurgularken, şunları söyledi:

“Biz bir siyasi yapı olarak, insan kaynağımızla o gün, seçim hilelerine engel olabilmek için A, B, C senaryolarıyla mümkün olduğunca hazırlığımızı yaptık. 195 bin sandıkta yüz binlerce insan görevli olarak atanmış durumda”

İttifak ruhuyla Millet İttifakı’ndaki dieğr partilerle de seçim güvenliği için koordineli çalışıp hazırlıklar yaptıklarını aktaran Böke, “İttifakın gücünü sandığın güvenliğine de yansıtan bir siyaseti bugün görmüş vaziyetteyiz” dedi.