CHP’li Altay’dan hodri meydan: Ey TÜİK bir dava daha aç bana sen hırsızsın

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 6:58 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 6:58 pm

“TÜİK milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir” sözleri nedeniyle TÜİK’in tazminat davası açtığı CHP’li Engin Altay, “Ey TÜİK, bir dava daha aç bana sen hırsızsın. Memurun, emeklinin sofrasından ekmek çalıyorsun. Hırsızlık yapıyorsunuz. Bunun adı budur” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Altay, bağımsız ekonomistlerden oluşan ENAG’ın yüzde 185,34 olarak açıkladığı Ekim enflasyonunu yüzde 85,51 açıklayan TÜİK’e sert tepki gösterdi. Altay, 4 Temmuz’da TÜİK’i hedef alarak “TÜİK milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir. Milletin sofrasındaki ekmeği alenen çalmıştır” sözleri nedeniyle kendisine dava açıldığını hatırlatarak şunları dile getirdi:

“EY TÜİK, BİR DAVA DAHA AÇ BANA, SEN HIRSIZSIN”

“TÜİK bugün enflasyon açıkladı. Yüzde 85,5. Varsayalım ki 85,5. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde bunun yarısı kadar enflasyon yok. Amerika’da onda biri kadar. TÜİK bunu niye böyle yapıyor? Erdoğan beşli çeteye para pompaladığı için devletin parası azalıyor, kasada para azalınca devletin memuruna emeklisine ödemesi gereken paralar var. Memurlar ocakta enflasyon farkı artı 8 puan alacak. Emekliler de bir zam alacak. TÜİK milyonlarca memurun düşük maaş artışı alması için enflasyonu düşük gösteriyor diyorum. Mealen diyorum ki TÜİK memurun ve emeklinin sofrasından; enflasyonu bilinçli olarak düşük göstermek suretiyle emeklinin, memurun sofrasında ekmek çalmıştır. Rızık çalmıştır. Ey TÜİK, bir dava daha aç bana sen hırsızsın. Memurun, emeklinin sofrasından ekmek çalıyorsun. Hırsızlık yapıyorsunuz. Bunun adı budur.

TÜİK’in ENAG aleyhine açtığı dava reddedildi

“VAY ANASINI BE”

İstanbul Ticaret Odası, enflasyonu yüzde 108 açıkladı. TÜİK, 85. Bu nasıl yansıyor, TÜİK’e göre olacağı için benim memurum yüzde 12 zam alabilecek. Emeklim yüzde 10,9. İTO’ya göre olsa ne olacaktı, memurumuz 12 yerine 19; emeklimiz 10,9 yerine 17,4 zam alacaktı. Bütün bunlara rağmen dün söyledim Erdoğan, Zimbabve, Suriye, Sudan, Venezuela dışında bizden daha yüksek enflasyon olan ülke yok. Beşinci sıradayız. Vay anasını be.

“ALLAH’TAN KORKMUYOR MUSUNUZ KARDEŞİM”

Bulgur pilavı, ayran, salata… Tarım Bakanımız bugün bulgur pilavı, ayran ve salatanın eskiden lüks yemek olduğunu şimdi kimsenin bunun yüzüne bile bakmadığını söylemiş. AK Parti’nin fıtratında bunlar var. Biz bu AK Parti’de çiftçiye gözünü toprak doyursun diyeni de gördük. Ananı da al git diyeni de gördük. Hadi bir takla at diyeni de gördük. Şu cep telefonunu ver bakayım kaç model diyeni de gördük. Bu da yeni bir manzara. Herhalde herkes ejder meyveli smoothe falan, manda yoğurdu, kestane balı, hurma ile besleniyor olmalı ki bulgur pilavının yüzüne bakılmıyor. Ayıp ayıp… Sayın Bakan millet ucuz ekmek, sıvı yağ, şeker kuyruğunda görmüyor musun? Millet akşama kadar pazara gitmeyin akşam pazardan çürük domates topluyor görmüyor musun? Allah’tan korkmuyor musunuz kardeşim. Siz kuru ekmek yiyorlarsa karınları tok diyen kafanın devamı bu sayın Bakan da ben öyle anlıyorum.

“MİLLETİN AKLIYLA, HAYALİYLE BARİ ALAY ETMESİNLER”

Sayın Bakan’a bir şey daha söyleyeyim. Bu artık kimsenin yüzüne bakmıyor dediğin bulgur pilavının artık kimse yüzüne bakamıyor pahalı olduğu için. Geçen sene pilavlık bulgur kaç liraydı biliyor musun? 8 lira. Şimdi kaç lira olmuş? 22 lira. Bunun yağı var soğanı var, içine zaten bir parça kuşbaşı katmak zaten mümkün değil. Salatayı saymıyorum. Domatesin, salatalığın, marulun fiyatını. Yahu bulalım da yiyelim şu bulgur pilavını ya. Bulguru bulsa, içine doğrayacak domatesi, soğanı bulamıyor millet. Onun için yüzüne bakmıyor sayın Bakan. Ne konuşuyorsun sen? Milleti perişan ettiler de milletin aklıyla alay ediyorlar da haliyle bari alay etmesinler canım. Haliyle bari alay etmesinler. Bunu rica ediyoruz. Cumhuriyete, yıkım projesi demek, cumhuriyete en hafif tabiriyle en hafif tabiriyle saygısızlık, nankörlük olur diye düşünmek lazım.”

“HDP’YE TERÖRİST DİYORLAR İHTİYAÇ OLUNCA PARLAMENTODA GRUBU BULUNAN BİR PARTİ OLARAK GİDİYORLAR”

Altay, soru üzerine; AKP’nin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili dün TBMM’de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesine ilişkin şunları söyledi:

“Bunlar bir karar versin. HDP’ye terörist diyorlar, ondan sonra Erdoğan’ın kişisel şeyine göre bir Anayasa ihtiyacı olunca HDP’yi bizim de iddia ettiğimiz gibi milletin oylarıyla seçilmiş, parlamentoda grubu bulunan bir parti olarak gidiyorlar. Parti olarak gidiyorsunuz. Gidin tabii de niye toplantılara çağırmıyorsunuz? Yurt dışı gezilerine neden çağırmıyorsunuz HDP’yi? Bir karar verin artık. HDP, terör örgütüyse bilelim, legal bir partiyse bilelim. Bir karar verin. Garip. Bu şunun işareti, Erdoğan, işine geldiği zaman geçmişte söylediklerinin tümünü inkar edecek bir anlayış içindedir. Daha önce de biliyorsunuz böyle örnekleri çok. Bizim HDP ile ilgili görüşümüz nettir. HDP, Meclis’teki grubu bulunan siyasi partilerden birisidir. Böyle bakıyoruz. AK Parti de diğerleri de böyle bakabilmeli. Ama bundan sonra yine toplantılara, yurt dışı gezilere HDP’yi çağırmazlarsa da bu gidişleri onlar için olumsuz bir tablo olur.”

“SEN KENDİ PARTİNDEKİ PUDRA ŞEKERCİLERİYLE İŞE BAŞLA”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yönelik “Sen şu an uyuşturucu baronlarına zemin hazırlıyorsun. Zaten senin içinde kuru sulu, içenler var” sözlerinin anımsatılması üzerine de şunları söyledi:

“Pudra şekerini CHP’de kimse çekmedi. AK Parti’de çekildi pudra şekeri. Bunlar, seviye düşüklüğü. Erdoğan’ın bu ifadesini, çukura düşmüşlük olarak, çukur olarak nitelerim sadece. Kimin ne içtiğine, kimin ne yediğine, kimin nasıl yaşadığına karışmak, eskide kaldı. Hep söylüyorum. Erdoğan, yaşam tarzından, inanç aidiyetinden beslenmek suretiyle Türkiye’yi ayrıştırıyor ve Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüğü yapıyor. Sen önce kendi partindeki pudra şekercileriyle işe başla. Sonra biz, bakarız bize.”