CHP’den Soylu’nun sözlerine ‘Öcalan’ göndermeli yanıt

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2021 Pazar 9:54 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2021 Pazar 10:43 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç’tan yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yurt dışında yayınladığı videolarla ilgili “Sedat Peker, yurt dışına giderken bunlar ne kadar suçlu olup olmadığını bilmiyorlar mıydı? Biliyorlardı. Pasaport verildi mi? Verildi. Şimdi kendi aralarında kavga var ve devlet seyirci. Garip olanı bu. İçişleri Bakanı, bu tartışmalara sadece seyirci” değerlendirmesinde bulunmuştu.

CHP’den Süleyman Soylu’ya zor “Sedat Peker” sorusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu’na yönelik şu açıklamayı yaptı:

“Bir ülkede Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, Kırmızı Bülten talep edilen organize suç örgütü yöneticisinin, güvenlik güçlerimize yönelik iftira ve akla sığmayan ithamlarına sığınarak siyaset yapar mı? Acizlik, çürümüşlük… Mafyaya neler yaptığımızı, nasıl çökerttiğimizi, bu bağırtıların neden çıktığını sorarsan anlatırım. Mafya konusunda tek yapamadığımız, her seçim kaybeden siyaset mafyasının, Türk Siyaseti’ne musallatlığına çaresiz kalmaktır.”

“GİZLİ OYUNLARIM ORTAYA ÇIKACAK DİYE KORKMA”
CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise sosyal medya hesabından Soylu’ya şu karşılığı verdi:

“Senin en büyük acizliğin, kırmızı bültenle aranan Öcalan’ın kardeşi TRT’ye çıkarken hiç sesinin çıkmamasıydı. Siyaset mafyasının dik alası sensin. Genel Başkanımızı Çubuk’ta linç ettirenin sen olduğunu Türkiye unutmadı! Şimdi diğer gizli oyunlarım ortaya çıkacak diye korkma.”