CHP’den muhtarı darp ettiği iddia edilen belediye başkan yardımcısı hakkında açıklama

Yayın tarihi: 2 Haziran 2023 Cuma 3:37 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 3:37 pm

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu tartıştığı muhtarı darbettiği öne sürülen Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu.

İzmir’in Çiğli ilçesinde Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık, aralarında çıkan tartışmanın ardından birbirlerinden ‘darp’ iddiasıyla şikayetçi oldu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu Ali Rıza Koçer hakkında disiplin soruşturması başlatılacağını söyledi.

Aslanoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ne partimizin ne de partili bir belediye başkan yardımcısının bu türden bir şiddet olayı ile anılmasını kabul edemeyiz. Konuyla yakından ilgileniyoruz. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımızdan gelen şikayetleri dikkatle değerlendiriyoruz. Olayın tarafı olan ve şiddet uyguladığı iddia edilen, aynı zamanda parti üyemiz olan başkan yardımcımız hakkında il yönetim kurulu olarak resen disiplin soruşturması başlatacağız. İl yönetim kurulumuzda konuyla ilgili ayrıntılı görüşmeleri yapacak ve kendisini disipline sevk edeceğiz. Konunun her yönüyle açığa çıkarılması için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

EMEP Yeşil Sol’dan, DEVA, Gelecek ve Saadet CHP’den ayrıldı