CHP’den Meclis’e bir çağrı daha: Yaşananları sıradanlaştırmaktan başka bir işe yaramaz

Yayın tarihi: 28 Şubat 2020 Cuma 4:07 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2020 Cuma 4:41 pm

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İdlib’de yaşanan saldırıyı değerlendirmek üzere TBMM’nin hızla olağanüstü toplanmamasının düşünülemeyeceğini belirterek. “Böyle bir toplantının Meclisin olağan takvimine uydurulması yaşananları sıradanlaştırmaktan başka bir işe yaramaz” dedi.

Saldırıdan saatler sonra Erdoğan’dan açıklama: Her unsur meşru hedeftir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı yaparak MYK gündemini kamuoyu ile paylaştı. Öztrak, konuşmasında İdlib’de yaşanan saldırıyı değerlendirmek üzere TBMM’nin hızla olağanüstü toplanmamasının düşünülemez olduğu ifade ederek “Böyle bir toplantının meclisin olağan takvimine uydurulması yaşananları sıradanlaştırmaktan başka bir işe yaramaz” dedi.

CHP’nin ‘TBMM toplansın’ teklifine AKP’den ‘Salı zaten toplanacak’ yanıtı

TOPLANTI ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Öztrak, konuşmasının ardından basın mensuplarından soru almadı ve “Bu konuda sorulara cevap vermesi gereken makam hala sustuğundan bugün de soru almayacağım” dedi.

Öztrak, “Yılın en kısa ayında en uzun geceyi yaşadık. Milletimizin ocağına ateş düştü. İdlib’de 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu, 32 askerimiz de yaralandı. Kayıplarımız büyük, acımız tarifsiz. Bugün devam eden toplantımızda dün akşam başladığımız değerlendirmeye devam ettik. TBMM’yi bu konuyu görüşmek üzere kapalı oturumla toplantıya çağırma kararı dün gece almıştık. Bugün de grup başkanvekillerimiz TBMM Başkanlığı’na başvurdu. Bu toplantı çağrımız anayasamızdaki gerekçelere dayanmaktadır” dedi.

Meclis’e bir çağrıdan HDP’den: Acil toplanmaya davet ediyoruz

‘YAŞANANLARI SIRADANLAŞTIRMAKTAN BAŞKA BİR İŞE YARAMAZ’

Öztrak, İdlib’de yaşanan saldırılar ile ilgili meclisi bilgilendirmesi gereken kişinin bakanlar değil Cumhurbaşkanı olması gerektiğini ifade ederek “Öncelikle Türk ordusu TBMM’nin ordusudur. Onlarca şehidimiz varken TBMM’nin buna sessiz kalarak hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez. İkinci olarak anayasamıza göre milli güvenliğin sağlanmasının ve silahlı kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından TBMM’ye karşı Cumhurbaşkanı sorumludur. Bu meselede TBMM’yi bilgilendirme görevinin atanmış bakanlar yerine seçilmiş sayın Erdoğan tarafından yapılması TBMM’nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir. Bu aynı zamanda anayasanın 104 ve 117. maddelerinin de emridir. Bu nedenle sorumluluk makamı bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır. Böyle bir toplantının meclisin olağan takvimine uydurulması yaşananları sıradanlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. TBMM Başkanını meclisin hukukuna sahip çıkmaya, ortak aklın önünü açmaya davet ediyoruz. Bu konuda sorulara cevap vermesi gereken makam hala sustuğundan bugün de soru almayacağım” şeklinde konuştu.