CHP’den Maltepe Belediyesi’ne aday adayı olan Karasu: Sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 3:21 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2023 Cuma 3:21 pm

Şenol Karasu, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Maltepe Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Karasu, “En doğru tercih, Maltepe’yi halkla birlikte yönetmektir” dedi.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve dört aydan daha az bir süre kaldı. Maltepe Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan  Şenol Karasu, “Sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Karasu şunları söyledi:

“Belediyeler demokrasinin beşiğidir. En doğru tercih, Maltepe’yi halkla birlikte yönetmektir. Gelir kaynaklarını halkın söz yetki ve kararını katarak yönetmektir. Kentimizi de kendimizi de birlikte yöneteceğimize; söz veriyorum!

Sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz. Bunu sokak ve mahalle meclisleriyle başaracağız. Önce iç barışımızı tesis edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Sorunlar çok; halkın bir deyimi vardır: “Allah dert vermişse derman da vermiştir.” Bu dermanı el birliğiyle bulacağız.

Konut sorunu, deprem, kentsel yenilenme, yerinde dönüşüm, işsizlik ve yoksulluk, emeklilik ve yaşlılık, toplumsal cinsiyet eşitliği, ezilenlerin sorunları, inanç özgürlüğü, eğitim, sağlık, ulaşım, iletişim, kadın, gençlik, çocuk spor, kültür ve sanat, çevre ve hayvan hakları, engelliler, madde bağımlıları, laik ve demokratik bir yaşam…

Bu başlıklar altında sıraladığımız bütün sorunların, meclislerimiz aracılığıyla, el birliği ve ortak akıl ile üstesinden geleceğiz.”

Karasu sözlerine şöyle devam etti:

“Sıraladığım sorunların çözümüne ortak akıl ve birlikte ulaşacağımıza dair sözümüz vardır. Meslek odaları, sendikalar, akademisyenler, akil insanlar, üniversitelerin de öngörü ve desteklerini alarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz.

İşsizlik ve yoksulluk sorunu Maltepe Belediyesi olarak çok yönlü ele alacak, Adaylık sürecinde ortaya koyacağımız projelerimiz var.

Eğitim ve sağlık gelecek nesiller için en temel sorundur. “Eğitim Fizan’da olsa dahi gidin alın. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diyen Hazreti Ali’nin sözü ile de eğitimin önemi ifade edilmiştir. Halka parasız sağlık, parasız kaliteli bilimsel, demokratik eğitim hizmetleri sunmak sosyal hukuk devletinin olmazsa olmazı olduğu kadar, yerelde belediyelerin gerçekleştireceği ekmek ve su kadar farz olan bir hizmet olacaktır.

Muhtarlıklar vasıtasıyla imkanları kısıtlı insanlarımız ve yaşlılar için ücretsiz ulaşım hakkı mümkündür.

Gençlerin internet ve yapay zeka denilen destek programlarından istifade için projeler geliştireceğiz.

Kadınlara iş sağlanması ve kadınlara şiddet ve onların sömürüsüne karşı hukuksal boyutuyla Maltepe Kadın Hukuk Bürosu kuracağız.

Gençliğin eğitimi, barınma ve bu paralelde beslenmesinin uygun, temiz ve tasarruflu bir şekilde sunacağız.

Temiz bir çevrede temiz yaşamak insani bir hak ve sorumluluktur. Temizlik ve çevre sorunumuzu TMMOB ile istişare ederek çözeceğiz.”

Kaynak: TELE1