Kılıçdaroğlu’ndan Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 18 Kasım 2020 Çarşamba 11:48 am - Güncelleme: 18 Kasım 2020 Çarşamba 12:29 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Organize suç örgütü liderliğinden yargılanan ve hüküm giyen Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit ve hakaret içerikli bir mektup paylaşması üzerine Kılıçdaroğlu’nun avukatı açıklama yaptı.

Avukat Çelik, Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. Çelik, sosyal medya hesabından, ” ‘Mafya Bozuntusu’ tanımlamasına muhatap, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında; Hakaret ve Tehdit suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Seviyesizliğin hesabını soracağız!” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Kamuoyunda “Af yasası” olarak bilinen Ceza İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan mafya lideri Alaattin Çakıcı, bugünkü grup toplantısında AKP’nin “hukuk reformu” sözlerini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tehdit ve hakaret içerikli bir mesaj göndermişti. Kılıçdaroğlu’na ‘ulan dürzü’ diyen Çakıcı, “Akıllı ol” ifadelerini kullanmıştı.

Çakıcı, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajla, “Bana bak dürzü, Saray diye ifade ettiğin o Külliye, devletimizin en üst makamıdır, millet adına devletin yanında olmak Sayın Bahçeli için bir yaşam tarzıdır. Bekçi kavramını farklı anlamda kullanmışsan köpeklik yaptığın vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir potaya koyarsan hayatının en büyük hatasını yaparsın ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ila tanıştırırım. Bak Kemal Kılıçdaroğlu, kitle psikolojisi ile sana hainler gaz verir, zorda yanında olmazlar. Onun için sana akıllı ol!!! diyorum” tehditlerini savurmuştu.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan Kılıçdaroğlu’na tehdit: Seni bakla kazığı ile tanıştırırım