CHP’den “Kafalarını keseriz” diyen Hizbullahçı hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 31 Mart 2023 Cuma 4:08 pm - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 4:08 pm

CHP İstanbul örgütü yöneticileri, Batman’da yapılan sokak röportajında muhalefete hakaretler savurup “Kafalarını keseriz” diyerek tehdit eden İsmail Cevher Kasımoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Batman’da geçtiğimiz günlerde, kuran İsmail Cevher Kasımoğlu isimli kişi bir sokak röportajında AKP’ye oy vereceğini söyleyerek muhalefete hakaret ve küfürler yağdırdı. Hizbullahçı olduğunu söyleyen Kasımoğlu, “Cihata hazırız, kafalarını keseriz” diyerek muhalefeti tehdit etti.
Kasımoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Kafalarını keseriz’ diyen ‘Hizbullahçı’ serbest bırakıldı!

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

CHP İstanbul İl Sekreteri Gülsüm Hale Özcömert Coşkun ve İl Disiplin Kurulu üyeleri ve ağırlıklı olarak kadınların yer aldığı CHP’li il ve ilçe yöneticileri, İstanbul Adliyesi’ne gelerek söz konusu röportajla ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CHP’li 25 kişinin imzasıyla yapılan verilen dilekçede, söz konusu kişinin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarını işlediği belirtilerek, kamu davası açılması yönünde talepte bulunuldu.

AKP’ye oy vereceğini söyleyip muhalefeti ‘kafalarını keseriz’ diye tehdit etti, sonunda Hizbullahçı olduğunu itiraf etti