CHP’den Bekir Bozdağ ziyareti ardından açıklama

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 4:41 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 4:41 pm

CHP heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret etti. CHP’li Altay, ziyaretin ardından Meclis’in önünde açıklama yaptı. Altay, “Saray, Ekrem İmamoğlu’nun ve İstanbul halkının attığı şamarın acısını henüz unutmamış. Ama herkes şunu bilmeli, bu dava CHP için, 16 milyon İstanbullu ve Ekrem İmamoğlu için haysiyet davasıdır, haysiyet mücadelesidir. Bu mücadeleyi her türlü bedeli ödemeyi de göze alarak, hukuk sınırları içinde sürdüreceğimizden şüphesi olmasın.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Seyit Torun, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret etti. CHP heyeti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik verilen cezayla ilgili endişelerini dile getirdi. Altay, ”

CHP’li Altay, ziyaretin ardından açıklama yaptı. Altay’ın açıklamaları şöyle:

“Güzel bir enstantene oldu. Bakana dedim ki, sizin Adalet Bakanı olarak ilk cümlenizin ben mahkemelere müdahale etmem, edemem diyeceğinizi biliyoruz… O arada Sayın Tezcan, ‘Evet mahkemelere müdahaleye müdahale etmenizi istiyoruz’ dedi. Tam olarak bugünün özeti bu. Olay şu, İBB Başkanı Sayın İmamoğlu hakkında süren ve ilk derece mahkemede 14 Aralık’ta sonuçlanan, kamuoyunca ‘ahmak davası’ olarak bilinen dava ile ilgili süreçte, sosyal medyada ve yazılı medyada kimi haberler çıkmıştı. Davanın ilk hakimine baskı yapıldığına, İmamoğlu’na iki yıl ve üstü bir ceza ve siyasi yasak getirmesiyle ilgili basınç uygulandığıyla ilgili ilk hakimin yakın çevresine ve kimi insanlara bu baskıyı anlattığıyla ilgili gazete haberleriyle Türkiye sarsılmıştı.”

“ŞÜPHELİ BİR DURUMDUR”

“Normal ülkelerde, normal demokrasilerde aslında bizim bir talebimiz olmadan, Sayın İmamoğlu’nun bir talebi olmadan HSK’nın bu meseleye el atması gerekirdi. Geldiğimiz noktada bugüne kadar el atmak şöyle dursun, HSK’nın bu işte vazifeli birinci dairenin bu konuda hiçbir gayreti olmadı. Ama bu arada İmamoğlu’na ceza ver diye baskı yapıldığı iddia edilen hakimin İstanbul’da daha 7 yıllık bir görev süresi varken tekrar Anadolu’ya tayini çıkarıldı. Bu şüpheli bir durumdur. Bu iddialar üzerindeki şüpheyi artıran bir durumdur. Sonra gelen hakim de bilindiği gibi istenen, beklenen cezayı verdi.”

“MAHKEME TUZUN KOKTUĞU YER HALİNE GELDİ”

“Burada mahkeme gerçekten tuzun koktuğu yer haline gelmiştir. Biz Adalet Bakanı’na HSK’yla ilgili olarak bir çağrı yaptık. Soruşturulmasının zaruri olduğunu arz ettik. Sayın Bakan birinci daire çalışmalarına katılmadığını, kurul başkanı sıfatıyla katılmadığını, talimat verme yetkisinin de kendisinde değil birinci dairenin başkanında olduğunu belirtti. Aslında tabii ipe un serdi diyebiliriz. Hukuk mücadelemiz her zeminde devam edecek. Belki Sayın Erkek, belki Sayın İmamoğlu’nun avukatları, HSK’ya birinci daireye bu konuda bir inceleme talebini, dilekçesini, kamuoyunun aydınlatılmasının zaruri olduğunun altını çizeceğiz.”

“İBB’YE ÇÖKÜLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ”

“Şüphesiz İBB’yle ilgili bir ‘ahmak davası’ yürütülmüyor. Ayrıca bir de terörle ilişkilendirilme aymazlığı, absürtlüğü süreci var. Fatih Sultan Mehmet Han’ın tablosunun alınmasıyla ilgili de bir inceleme söz konusu. Saray, Ekrem İmamoğlu’nun ve İstanbul halkının attığı şamarın acısını henüz unutmamış. Ama herkes şunu bilmeli, bu dava CHP için, 16 milyon İstanbullu ve Ekrem İmamoğlu için haysiyet davasıdır, haysiyet mücadelesidir. Bu mücadeleyi her türlü bedeli ödemeyi de göze alarak, hukuk sınırları içinde sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Millet iradesini kimseye yem etmeyeceğiz. Kimsenin İBB’ye çökmesine müsaade etmeyecek. Yarın Sayın Erkek ve Sayın İmamoğlu’nun avukatları aracılığıyla yasal başvuru yapılacak.”