CHP’de Saray gelişmesi: İhraç ediliyor

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 11:08 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 11:12 pm

CHP’de Van Saray‘da seçimi kazanan DEM Partili adayın memnu haklarının incelenmesi için başvuru yapan CHP Saray İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan’ın ihraç edilmesine karar verildi.

Yerel seçimler geride kalırken, süreç YSK takvimi uyarınca itirazlarla sürüyor.

Van’da AKP’nin itirazı üzerine mazbatası alınan Abdullah Zeydan’ın mazbatası YSK kararıyla iade edilirken, benzer bir başvuruyu CHP’nin Saray ilçesinde yaptığı ortaya çıkmıştı.

Saray İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan tarafından yapılan başvuruda seçimi kazanan DEM Parti adayı Davut Acar’ın memnu haklarında bir sorun olup olmadığının incelenmesi istenmişti. Başvuru üzerine yapılan incelemede Acar’ın memnu haklarıyla ilgili bir sorun çıkmamıştı.

tele1.com.tr’ye konuşan CHP Saray İlçe Başkanı Ekrem Yıldızbaş hasta olduğunu söylerken, vekaletini yardımcısı Yasin Arslan’a verdiğini açıklamıştı. Başvuruyu kendisinin yaptığını doğrulayan Arslan ise “Bana Van’a kayyum atandığını söylediler. Saray’da da kayyum atanmasına dair başvuru olursa diye yaptık. Ben kayyum atanmasına dair başvuru yapmadım. Belgeyi de okumadım zaten. Yetkili isimdim ben. Mühür de bendeydi. Metni de ben yazmadım ona da katılmadım. Başvuruyu gidip aday yapsın ben neden yapayım ki? Bunu da il sekreteri vasıtasıyla yaptım” demişti.

Başvuru kamuoyunda tepkiye neden olurken, TELE1’in edindiği bilgiye göre Arslan’ın ihraç edilmesine karar verildi.

CHP’de Saray krizi! İlçe başkanı hasta, vekaleti alan kişi habersiz, belediye başkan adayı istekli

Abdullah Zeydan’ın mazbatası iade edildi

Kaynak: HABER MERKEZİ