CHP’de Saray krizi! İlçe başkanı hasta, vekaleti alan kişi habersiz, belediye başkan adayı istekli

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 6:35 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 7:20 pm

AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı başvurunun bir benzerini CHP’nin Saray ilçesinde yaptığı ortaya çıktı. Başvuruda seçimi kazanan DEM Parti adayının incelenmesi istendi. Ancak CHP adayı arzu ettiği sonuca ulaşamadı.

Van’da AKP’nin başvurusu üzerine DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı önce alındı ardından da mazbata verilmemesi kararlaştırıldı. Karar çok sayıda ilde protesto edilirken, benzer bir başvuruyu CHP’nin Saray ilçesinde yaptığı ortaya çıktı.

DEM Parti’nin kazandığı ilçede seçim kuruluna bir başvuru yapıldı ve seçimi kazanan DEM Parti adayı Davut Acar memnu haklarıyla ilgili inceleme istendi. Yasin Arslan isimli bir kişi tarafından yapılan başvuruda DEM Parti adayı Davut Acar’ın sicilinde herhangi bir sorun çıkmadı.

CHP’Lİ İLÇE BAŞKAN: HASTAYIM, VEKALET BAŞKASINDA

tele1.com.tr’den Fırat Yeşilçınar CHP Saray İlçe Başkanı Ekrem Yıldızbaş’a ulaştı. Yıldızbaş’a bu olayın ne olduğunu sorduk. Yıldızbaş hasta olduğu için vekaleti başkasına verdiğini söyleyerek başvurudan haberi olmadığını söyledi. Kısa süre sona yeniden arayan Yıldızbaş “Başvuru yapıldığı doğru. Ama ben hastanedeyim. Benim yerime Yasin Arslan bakıyor. Vekaleti ona verdim ben. Hayırlısı” dedi.

BAŞVURU YAPAN ARSLAN: METNİ OKUMADIM

Yıldızbaş’ın yerine vekalet eden Yasin Arslan ise başvurunun bir krize dönüştüğünü söyleyerek şunları söyledi: “Bana Van’a kayyum atandığını söylediler. Saray’da da kayyum atanmasına dair başvuru olursa diye yaptık. Ben kayyum atanmasına dair başvuru yapmadım. Belgeyi de okumadım zaten. Yetkili isimdim ben. Mühür de bendeydi. Metni de ben yazmadım ona da katılmadım. Başvuruyu gidip aday yapsın ben neden yapayım ki? Bunu da il sekreteri vasıtasıyla yaptım.”

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: DOĞAL HAKKIM

CHP’nin Saray adayı Kemalettin Araci ise tele1.com.tr’ye şu açıklamayı yaptı: “Bir başvurumuz var. Doğal hakkımızdı. Bizim amacımız halka hizmet. Bu benim ikinci adaylık dönemim. Ben halka hizmet istiyorum.”

Öte yandan başvuru üzerine incelenen DEM Parti adayı Davut Acar’ın memnu haklarıyla ilgili bir sorun çıkmadı.

Kaynak: TELE1